torstai 26. toukokuuta 2011

Aksaa ja viestin alkeet

Tänään agilityn ryhmätreeneissä olin vain ensimmäisen radan verran. Siinä oli neliötä, slalomia, takaakierto, kaikki kontaktit ja tilaisuus lähettää koira keppien taakse putkeen.

Meillä oli hyvä päivä, Lysti otti kontaktit hyvin, oli kyllä ruokaakin odottamassa, slalomit sujuivat, samoin lähetys putkeen ja puomille jo kauempaa, "loppusuoran" takaaleikkaukset myös. Oikeastaan putkeen lähetettiin kahdesti matkan päästä, toisen kerran sylkkäristä. Putkihimoiselle koiralle ei sellainen ollut hankalaa.

Opit: neliössä malta ohjata kulma tarpeeksi pitkälle ja keinulta voin lähteä reippaastikin juoksemaan. Lystin kontaktien ottoon vaikutti sekin, etten itse rynninyt. Hyvä mieli jäi!

Lykyn ja pojan kanssa mentiin kentälle ja metsään. Teetin tämän päivän toisen lyhyen tottissatsin eli imuttamalla seuraamista ja siitä pysähtymisiä. Päivemmällä harjoiteltiin perusasentoon tuloa takakautta, mutta en teettänyt koko kierrosta, vaan jalkojen takaa alkaen. Keskittymiskyky ei riitä moneen toistoon eikä vielä tarvitsekaan.

Metsässä tehtiin viestiharjoitukset. Poika jäi odottamaan, hihnasta kuljetin pennun noin 30 metrin päähän. Siitä se innoissaan juoksi pojan luokse ja kohta takaisin luokseni. Näitä tehtiin kaksi. Pentu vinkuu herkästi intoaan, joten piti odottaa tovi jotta hiljeni ennen lähetystä. Yhdellä kerralla just laulahti, kun laskettiin irti. Onpa nyt joku itu lajista itämässä.

Aamulla syötin sille kohmeisen broilerin siiven käsistäni. Lykky on edistynyt, puri vain broileria eikä sormiani. :) Lisäksi sen sisäinen kello on vähän kääntynyt. Herää vasta klo 5.50 ja nukahtaa sellaisen tunnin remuamisen jälkeen uudelleen.

Muutaman viikon takainen kuva

Ei kommentteja: