tiistai 4. lokakuuta 2011

Mehiläisten valtakunnassa

Loppui lenkki äkisti. Olin Lykyn kanssa metsässä kyynärsauvojeni kanssa. Yhtäkkiä Lykky ampaisi vauhtiin ja heittäytyi maahan puremaan kylkeään. Luulin, että sitä oli tökännyt joku tikku. Kohta se juoksi luokseni, alkoi hinkata tassulla kuonoaan ja ravistella päätään. Samassa minulle tuli muuta tekemistä, kun mehiläiset (ampiaiset?) saavuttivat, yksi tai kaksi pisti poskeeni. Vauhdilla juostiin karkuun, siis kepitin menemään sen mitä hartioista ja vasemmasta jalasta lähti. (Naurattaa kirjoittaa tätä kohtaa.) Lykyltä huitaisin korvan ja silmän vierestä pois mehiläiset. Palasimme autolle, koska en tiennyt miten pentu reagoi eikä kiehtonut ajatus Lykkysauruksen (kiitos Eeva kutsumanimestä) kantamisesta kyynärsauvoihin varaten metsäpolkuja pitkin.

Autolta soitin eläinlääkäriin, voinko Lykylle antaa jotakin oireita helpottavaa. Arvioin sen saaneen 4 osumaa ja jos kerran omaan poskeeni juili mojovasti, niin pennusta mahtoi tuntua ikävämmältä. Kyytabletin voi kuulemma antaa (muistaakseni 1 tabl/10 kg), kun kerran amppari kyseessä, mutta jos pentu alkaa pahemmin turvota tai tulee kipeäksi, eläinlääkäriin nesteytykseen.

Nyt makoilen jääpussi turvonneessa poskessani, laitoin siihen Lystin tassuun tarkoitettua kortisoni-antibiootti-salvaa, kun en muutakaan löytänyt. :) Lykky nukkuu normaalin päiväohjelmansa mukaisesti. On sillä aika kyömy otsa, mutta ei se muuten vaivaiselta näyttänyt. Pitää kohta varmistaa, että on tikissään. Jos ei ole, ajetaan eläinlääkäriin ja haen mennessäni pojan koululta avuksi. Laitoin hänelle tekstarin, pääsee kuulemma tarvittaessa mukaan.

---------------------------------------

Lisäys klo 13.45: Pennulla ei erityisempää turvotusta, syö puruluuta.

Lystistä unohdin mainita, että sen tassut ovat edelleen paremmat, punoitusta on vielä takatassuissa. Tuohon tassureaktioon liittyi myös silmäluomien turvotus eli siitä päättelen allergian olevan perussyy. Jos jotakin hyvää, niin onneksi tassuongelma tuli nyt treenitauon aikaan. En toivo reaktion palaavan.

1 kommentti:

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Toimiiko vieläkin?