sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Pentutottista

Maija (*klik*) olikin pian käytettävissä Lykyn tottisongelmissa. Tapasimme pk-kentällä.
  • Seuraaminen: Olen nostellut namia liian ylös, jolloin Lykyn kontakti on tipahtanut. Jatkossa otan Lykyn kuonokontaktiin ensimmäisiin askeliin ja sitten nostan namin muutaman sentin päästä nenästä. Pitää kävelläkin kunnolla eikä hiipiä kuin joulutonttu. Kun koira on hyvä, kehu ja lelupalkka vasemmalta olkapäältä tai kauluksen alta lentää koiralle klo 10:een. Otan tähän ehkä sittenkin seuraa-käskyn. Aiemmin on menty pelkällä perusasennon sivulla. Näitä mentiin muutama. Lykky ei näissä tee pohkeenväistöä vaan oli suora. Lisäksi se osasi ilman namia mennä sen pari askelta, joten edistymisen mahdollisuuksia on. ;)
  • Perusasento: Tähän Lykky hakeutui hyvin, mutta siirtyi askeleen eteenpäin, kun sanoin "sivu" toiseen otteeseen. Oletti siis, että lähden kävelemään. Sitten se pyörähti uudesta käskystäni minun ympäri uudelleen sivulle. Jatkossa en sano uutta sivua, vaan siirrän koiran edestäni oikeaan paikkaan. Lisäksi sen pää on alkanut kuikuilla kohti, kaula tekee mutkan. Tässä kannattaa siirtää päätä kädellä lähemmäs. Seuraa-käskyä käytetään jo tässä. Palkka oikealta takaa. Mentiin muutama kerta ja Lykky parani. Vähän voi tähän ottaa häiriötäkin.
  • Palkkaamisessa olin turhan varovainen. Tähän hulluutta peliin. Toistan samoja vikoja.
Kenttä oli aika vetinen ja vettä satoi. Olosuhteet unohtuivat treenatessa. Jäi tsemppi-fiilis ja nyt skarppaan treenaamisessa. Haluan tuon pennun tottiksen kuntoon. 

Koska tilanne eli kuiva olo oli jo menetetty, vaihdoin kotona koiran ja painuin Lystin kanssa metsän suojiin. Kivaahan siellä oli. Piilotin yhden lelun esineruutuun. Hyvin löytyi. Ylämäessä jalkani hyytyivät, selkä jumittaa kintut. Mutta koska en oikein voi olla paikoillani, mielummin liikun ja yritän miettiä kivoja asioita kuin makaan kotona ja vaivun synkkyyteen. Alla oleva kuva on ollut ehkä täällä ennenkin, mutta laitan uudelleen. Lykkensdorfilla on oikea asenne. :)Ei kommentteja: