perjantai 30. joulukuuta 2011

Tavoitteet vuodelle 2012

Vuodelle 2011 olin asettanut tavoitteeksi Lystin nousun agilityn kolmosluokkaan ja uuden kolmiokorvan.

Kolmosiin nousu jäi. Aluksi eivät taitoni riittäneet: ongelmia tuottivat väärät U-putkien päät, lähdöistä varastamiset, kepit ja kontaktit. Onneksi löysin uuden agilityn koulutuspaikan, jossa meidät ristittiin moniongelmaisiksi. :D Tämän koulutuspaikan avulla aloimme edistyä. Hylättyjen ratojen lisäksi alkoi tulla vitosia ja nolliakin, joista kaksi luvaa. Valitettavasti parhaan kisaputken ajan kävelin kyynärsauvoilla.

Uusi kolmiokorva tuli taloon huhtikuussa. Hirveä...n ihana pentu, mutta täysin erilainen kuin Lysti. ;) Niinhän se oli tarkoituskin, mutta joudun koulutuksessa miettimään kaikki jutut ihan eri kautta kuin Lystin kanssa.
Oma terveyteni petti ja vuoden 2011 koiraurheilutavoitteet jäivät toissijaisiksi. Selkää parantelin loppukeväälle eikä se kuntoon lopulta tullutkaan. Kaiken kruunasi nilkan murtuma ja nivelsidevamma 27.8., mistä toipuminen otti kolmisen kuukautta. Sen sairausloman paras anti oli selän "parantuminen", mikä oli tietysti väliaikaista, koska oireet pahenivat palattuani töihin. Joulukuussa oli osastohoito ja leikkaus lähempänä kuin koskaan. 


Tavoitteet vuodelle 2012:

Lysti
  • Agilityssa nousemme kolmosiin eli sen kolmannen luva:n metsästys. Se edellyttää sitä, että muutamassa kilpailussa keskeytän radan lähdöstä tai kontaktilta varastamiseen. 
  • Tokossa treenataan satunnaisesti voittajaluokan liikkeitä. Jos koira vahvistuu henkisesti ja tulee sopivat kotikisat, saatamme astua toko-kehään. Tätä ei kuitenkaan kirjata varsinaiseksi tavoitteeksi.
Lykky
  • Yleistapojen koulutus, mm. vieraiden tervehtiminen niin, ettei pentunen kiipeä sohvalla istuvan vieraan niskaan tai hyppää seisovan vieraan silmälaseihin tai huuleen
  • Toko- ja tottistaitojen lisääminen, erityispainopiste on vire - ja hyvänä kakkosena tulee täsmällisyys. Jos koulutuksellisesti edetään siihen, että vire kestää kokonaisen kaavion, niin loppuvuodesta tokon alokasluokan korkkaus saattaa olla mahdollista. Tätäkään en aseta viralliseksi tavoitteeksi.
  • Agilityharjoitusten jatko
  • Viestitreenit & esineruutu
Molemmille koirille toivon yhteiselon sujuvan jatkossakin.Minä
  • Vältän selkäleikkauksen ja sellaista kompurointia, missä luut murtuilee tai tulee muita vakavia vaurioita mm. nivelsiteisiin.
  • Kehityn ohjaajana täsmälliseksi. Kilpailuissa pidän etukäteislupaukset: pois sieltä radalta, jos koira loikkii kontaktit.
Huomenna olemme Lystin vuoksi ilotulitteiden paukkumista evakossa ystäväni kesämökillä. Tänään kävimme sitä jo lämmittämässä. Järvessä on jäätä, mutta onneksi rannoilla on sulaa n. 2 metrin matkalta. Hyvää Uutta vuotta kaikille!

Ei kommentteja: