perjantai 7. syyskuuta 2012

Agilitya

Molemmat koirani ovat harrastaneet agilitya kanssani.

Lystin kanssa olin eilen ryhmätreenissä. Se ei ollut niin räyhä kuin joskus on ollut, ripeä kuitenkin. Radalla oli välistävetoja, sujuivat, ansaputki vältettiin myös. Putki-puomi-erottelu ei onnistunut ihan heti. Kontaktit koira on ottanut pitkään hyvin, mutta nyt ponkaisi kerran A:lta, meni siksi uusiksi. Ope-Mariannelta hyvä huomio, Lysti reagoi parhaiten jalkojeni rytmitykseen.

Huomenna on piirinmestaruuskisat ja siksi kävimme tänään harjoittelemassa putki-puomi-erottelua. Kyllähän se putken hakee ja sain sen nyt myös puomille. Keinua kiipeilytin muutaman kerran, sanoin "osu", mikä on muillakin kontakteilla alastulon käsky. Ehkä se sen alkaa jo tarvita. Viime kisojen kaksi lentokeinua näyttivät kyllä enemmän epävarmuuden kuin lentämisen riemun aiheuttamilta.

Broilerin suhteen hehkutin liian aikaisin. Ei sovi, niin ei sovi. Olen siis keittänyt kananmunia, joiden ohessa koira saa joko keitettyä riisiä tai *heureka* riisikeksejä. Jälkimmäiset ovat sellaista herkkua, että koira ahmi niitä muristen samaan aikaan. En ole ennen sellaista vimmaa Lystissä nähnyt - ehkä sillä ei ikinä ennen ole ollut niin kova nälkä?! :( Riisikeksit pysyvät taskuissakin suht kasassa. 

Lykyn kanssa A:n ylösmeno lisää harmaita hiuksia. Kosketusalustalla ei tule kunnon rytmitystä ja ilman sitä koira loikkii. Meillä ei ole loivaa A:ta ja jyrkkänä sitä on niin kurja hinkuttaa. Yritän uutta rytmitysmetodia, josko sillä asiat loksahtaisivat. Kisahinkua alkaisi olla jo kisaikäisen Lykynkin kanssa, joten motivaatio sen opettamiseen on kohdallaan. A:ta on joka tapauksessa tehty hirmu vähän, säälin niin koiran kroppaa. Ei kyllä kovin kukkealta tunnu - oppimishaluinen aivan tuore koira ja saan sen uunista ulos kontaktiongelmaisena. Bonuksena, hyppytekniikkaa olen muistanut tehdä.

Tässä on valokuva tiistaisesta Lykyn tottistelusta, poika otti samalla digipokkarilla, millä videoi.

Krokotiili seuraa

JuostenKäännöksessä tarkkana

Ei kommentteja: