keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Lykyn tottista ja agilitya

Tiistaina tottistelin Lykyn kanssa kahdestaan. Oli ihmeellisen lämmintä, aurinko paistoi ja varjossa oli 20 astetta. Ihanalta tuntui. Etäpalkalla seuraamista, maahanmeno ja paikkamakuu. Hyvin sujui. Tässä tulee pointti miksi tästä kirjoitan: Yleensä otan lelun hoteisiini kentän ulkopuolella, minkä jälkeen koira alkaa normaalin lenkkeilyhaistelunsa. Nyt irrotutin lelun, koira sitä vain tuijotti, joten annoin lelun takaisin. Käveltiin hyvän matkaa kotiin päin, pyysin irti taas. Sama juttu. Kolmas yritys jonkin ajan päästä - vieläkään ei ollut aika kypsä. Koira siis käveli koko kotimatkan lelu suussansa. Olisiko pikkuisen saalisvietti kasvanut edellisen päivän purujen myötä? 

Tänään oli agilityvalmennusta. Ennen aloitusta ehdin kerrata A:ta kosketusalustan kera, onnistui vaikka vauhtia oli putkesta. Rimakorkeus oli 60 cm, pysyivät hyvin. Vain kaksi tipahti, kun itse kohelsin. :) 

Rataa suoritettiin kolmessa pätkässä. Pätkiin kuului takaakiertoja, erilaisia valsseja, takaakierto-persjättöä ym. Mainiosti kulki pentu. Nyt kokeili varastaa lähdöstä ensimmäistä kertaa. Palautin torujen kera. 

Keinujarrutus (c) Terhi

Lähtölupaa odotellessa (c) Terhi

Koutsi sanoi kivasti viskattuani Lykylle palkan huitaistuani sen väärään putkeen: "Ei kannata väärin luetuista ohjauksista palkata. Moottoria sillä riittää muutenkin. Sehän tekee tätä ihan intona."

(c) Terhi
P. S. Lystiä ei olla unohdettu. Se piti lauantain kisojen jälkeen su ja ma huilia agilitysta, huomenna on sen treenivuoro.

Ei kommentteja: