torstai 11. lokakuuta 2012

Aksaa

Enpä hölmö tajunnut, että Lystin tassut eivät kestä märällä ja niitetyllä heinäpellolla kävelyä. Tai ainakin sitä epäilen suurimmaksi syypääksi. Raasulle puhkesi taas rakkula tassuun, linkutti tiistaina. Nyt alkaa olla uutta ihoa. 

Käytiin tänään eläinlääkärissä. Kontrolloitiin lab-arvot maha- ja allergiaepisodin jäljiltä. Vastaukset tulevat ensi viikolla. Painoa on nyt 21.8 kg, lisää saisi tulla vieläkin.

Lykyn kanssa olin eilen privaattiopissa. Jotakin sen päässä tapahtui agilitykisoissa, sillä nyt se näyttää syttyneen agilityyn. Valmentajakin sanoi koiran nähdessään: "Ja siinä on asenne kohdallaan." :) Hioimme vastakäännöksen tekemistä pienemmillä avuilla. Kun minun ei tarvitse saattaa loppuun saakka, käännyn nopeammin ja olen ajoissa. Vielä tehdessäni ohjaus tuntui kummalliselta, koska esteelle tultiin jännästä kulmasta. Vasta kotimatkalla tajusin, että sehän oli tavallaan vastakäännös. Toisena juttuna oli niisto, siinä aluksi varmistus, että koira tulee hypyn yli ja myöhemmin avun vähentämistä. 

Kolmantena oli ajoituskysymyksiä, ensimmäinen niistä ihan alussa. Jos valssi lähti yhtään myöhässä, koira oli väärässä putkessa. Toinen paikka oli takana leikkaamisen ajoitus. Jos en leikannut ennen kuin koira ponnisti, se jatkoi suoraan renkaalle, trööt. Kun leikkasin ajoissa, koira kääntyi kuten kuuluu. Nämä taas mietintämyssyyn ja toivottavasti siirtyvät joskus motoriikan tasolle. 

Lopuksi koiraa ennen näkemättömän valmentajan analyysi Lykystä oli: tekee mielellään, hakee hyvin esteitä ja lukee herkästi ohjausta. Kun saan ohjauksen kuntoon, pitäisi sujua.

Living security systemin Pössykkä

Tänään oli torstaivalmentajamme viimeisin ohjauskerta. Lystiä en voinut ottaa tassurikon vuoksi, joten Lykky joutui kahtena peräkkäisenä päivänä agilityyn. Koira kiitti ja viiletti tuli hännän alla. En ole vielä kertaakaan ohjannut sitä noin nopean tuntuisena.

Suorasta putkesta tultiin kepeille, koira jarrutti kyllä, mutta jarrutus valui pitkäksi ja vauhti hiljeni vasta kolmanteen väliin. Tämä kohta otettiin varmaan kolmesti ennen kuin se jarrutti tarpeeksi ajoissa ja tehokkaasti. Treeniin lähti kepeille meno täydessä vauhdissa, täysvauhtiset ylösmenokontaktit ja takaakierrot. 

Yksi hyvä juttu vielä eiliseltä ja tältä päivältä: ei tippunut yksikään rima!


2 kommenttia:

Sarianne kirjoitti...

Kehut olivat varmasti löytäneet perille oikeaan osoitteeseen :) Lykyllä on muuten hieno väreihinsä sopiva panta!

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Ainakin minuun kehut kolahtivat. :P

Tuo on se panta, mistä joskus mainitsin. Lystillä on aika lähelle samanlainen, värit eri päin vain.