lauantai 2. helmikuuta 2013

Lykyn tottikset

Ajoin Lykyn kanssa pk-kentälle. Pitäisi nyt saada vähän tiuhempi tahti tottis-treeniin, viimeksi kävin viikko sitten. Mutkumutku.
  • Ensin vetämättä kentälle. Vaati huomautuksen, sitten sujui. Sanovat, että koirat ovat huonoja yleistämään ja ovat aivan oikeassa. Toisaalta, jos on aina saanut vetää pk-kentälle ja agi-treeniin, miksi tulisi mieleen muuttaa systeemiä yhtäkkiä? Fiksumpaa se noin päin on. 
  • Seuraamista käyttäytymiskokeen kaavion pienen sakaran istumiseen saakka: En keksinyt mitään huomautettavaa. Hienosta seuruusta ja pysähtymisestä patukkaleikki.
  • Seuruu, pysähdys, "istu": Lykky kävi maihin. Toistettuna sama juttu. Kolmannella kerralla myös. Tähän paneuduin ja sanoin vähemmän käskymäisesti "istu", jolloin Lykky pysyi asennossa. Muutama toisto näin.
  • Sitten ketjutus jälleen bh-kaaviosta: istuminen, maahanmeno ja luoksetulo noin 35 askeleen päästä. Upea koira. Leikkiä ja kehuja.
  • Asentojen erottelua: seuraamisesta istumista, seisahtumista ja maahanmenoa. 
    • Juoksusta pysähtyminen oli vaikeaa, taisi olla uusi juttu, joten aloitin kävelystä ja lisäsin vauhtia hiljalleen. 
    • Tein tavallaan suoraa toko-zetaa, nätisti meni.
  • Lopuksi paikkamakuu. Juoksin patukan kanssa ympäri kenttää ja menin välillä piiloon A-esteen taakse. Toivon kovasti, että ei ollut silminnäkijöitä. Lykky katseli levollisena.
Jäi oikein hyvä mieli. :) 

Lykyllä on sitten juoksu, edelliset oli toukokuussa. Päivän arvoin, onko sillä komplisoitunut virtsatieinfektio vai hormonit kohdallaan. Onneksi näyttää olevan jälkimmäistä. 

4 kommenttia:

Hesmestiini kirjoitti...

Haastoin sinut blogissani. :)

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Hui! Käyn katsomassa. :)

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kiitos haasteesta. Se olikin tuttu. En tiedä miten tulisi menetellä, mutta täällä on edellinen vastaus, joten vastaan toistaiseksi näin, jos sopii.

http://www.kolmiokorvat.com/2012/07/haaste.html

Hesmestiini kirjoitti...

Juu, ei mitään. :) Tämä on nyt ollut liikkeellä ja oli tuo sinun vanha haastekin ihan kiva. :)