lauantai 2. maaliskuuta 2013

2 x hyl

Lystin kanssa kisasin. Ainut tavoite oli saada lähdöt ja kontaktit onnistumaan. Olin päättänyt keskeyttää radan heti, KUN Lysti erehtyy rosmoksi. 

Olin normaalia paremmin varustautunut: Matkaan lähti kuivahedelmäsekoitus ja smoothie + musiikkia korvalapuilla. Lystille ostin mieluisaa gefilus-piimää, koska vesi ei maistu. Valitettavasti myös valelin piimällä koirani kaulakarvat, pään, kaulapannan ja talvitakin. Purkki lipesi kohmeisista näpeistäni autolla. Onneksi mukana ei ollut kalalientä. :) Autossa oli puhtaita kiillotusliinoja, joilla koirani hinkkasin kuivemmaksi.

On muutama tuomari, joiden radat tuntuvat sujuvilta ja jotka nähdessäni tiedän heti ohjausratkaisut. Sitten on niitä tuomareita, joilla on erilainen käsiala - joudun pohtimaan ratkaisuja pidempään eikä rata tunnu istuvan käteen. Ei nyt lasketa sitä, kuinka monelta "sopivalta" radaltakin olen hylkyjä saanut. Tänään oli jälkimmäisiä ratoja. 

Eka radalla:
 • Lysti pysyi lähdössä.
 • Se teki kontaktit nöyrästi, sainkin olla napakka. Olin varautunut lopettamaan radan esteen numero 5 eli puomin jälkeen, mutta se jatkuikin, joten pasmani menivät sekaisin.
 • Pari estettä myöhemmin oli paikka, mihin olin suunnitellut jaakotuksen, mutta olin väärällä puolen estettä, tein ex tempore epäonnistuneen takana leikkaamisen, mistä syystä Lysti hyppäsi saman hypyn takaisin eli hylky. 
 • Sitten olikin nollarataa taas loppuun. Kepeille oli hankala kulma, noin klo 4:stä, mutta onnistui hyvin. 
Toisella radalla:
 • Lysti pysyi lähdössä ja teki taas kaikki kontaktit nöyrästi.
 • Yhdessä pyörityksessä jätin ilmeisesti pyörityksen kesken kiiruhtaessani seuraavalle hypylle, jolloin Lysti hyppäsi saman hypyn ees-taas.
 • Muuten rata oli nolla.
Huonoa:
 • Molemmat radat kosahtivat saman hypyn hyppäämiseen ees-taas. Lysti ei ole ennen moista harrastanut. Lie nöyrästi katsottava peiliin ja esim. pyöritykset ohjattava loppuun saakka.
 • Muutama hankala paikka, joiden ohjaustavasta en vieläkään ole varma. Ei siis tullut kotimatkallakaan ahaa-elämystä.
Hyvää:
 • Lähdöt, aah!
 • Kontaktit, jihuu!
 • Lystin vire oli sopiva ja tuli ohjauksiin mainiosti.
 • Kahta ees-taas-hyppyä lukuun ottamatta olisi tehty nollat = selvitettiin hankalalta tuntuneet kohdat ongelmitta.
 • Musiikki kannattaa muistaa jatkossakin. Välillä en pitänyt sitä kisoissa mukanani, mutta se antaa niin paljon extra-potkua, että on pienen vaivan väärti.

Lisäys klo 20.29: Sattui aika nolosti hetki ennen toiselle radalle menoa. Yritin survoa korvakuulokkeita kaulukseni alle, kun edellinen koira oli radalla. Lysti veti radalle, jolloin hihna lipesi. Koira pyörähti lähtöaukosta radan alkuun. Ehdin miettiä, kuinka se suorittaa omaa rataansa, huusin yleiskäskyn "***kele", kun en muutakaan keksinyt. Lysti tuli onneksi heti luokseni. Näin samalla, että edellinen koira oli jo maalissa eikä häiriintynyt. Vilkaisin tuomariakin, ripittääkö hän rumasta kielenkäytöstäni. Ei tullut mitään, hän vihelsi pilliin normaalisti ja Lystikin asettui lähtöön mukavasti.

2 kommenttia:

Mustiaiset/Sari kirjoitti...

Piimäepisodi ja yleiskäsky aiheuttivat pyrskähdyksiä. Hih. Kai jätit piimää ainakin rintaan? Piimällähän kasvatetaan sammalta kivien pintaan kivikkopuutarhoissa. Saisit sametinpehmeät rintakarvat. Lystille siis.

Mutta hienoa, että lähtö ja kontaktit toimivat - way to go!

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Olen yrittänyt kasvattaa piimällä sammalta turveharkkoihin. Hidas on projekti. En tainnut kuvata paljonko itse olin piimässä, kun sitä purkista tulvahti räjähdyksen lailla. Toivottavasti sain kaiken hinkattua, jotten ole kesemmällä nykyistä pörröisempi. :D

Toivon lähdön ja kontaktien toimivan seuraavissakin kisoissa. Olisi edes jotakin saumaa nollajahdissa.