maanantai 22. huhtikuuta 2013

Kolmijalkainen koira ja nenähommia

Voihan surkeuksien surkeus. Ei auttanut broilerin pois jättäminen, B-vitamiini-loudaus tai sterilointi. Lystillä on tassu auki. Eilen lähdin sen kanssa lenkille ja jo pihasoralla se loikki kolmella jalalla. Arvasin heti, mistä on kyse. Vasemman takajalan anturan sivusta löytyi puhjennut rakkula, joka ulottuu 0.5 mm maahan osuvalle pinnalle. Käännyimme takaisin ja laitoin Lystin takatassuihin lenkkarit. Niillä se pystyi onneksi liikkumaan normaalisti. 

Jatkoimme lähimetsään, koska viimeisimmästä metsäilystä on ikuisuus. Kävelimme lumettoman harjun päällä polulla, Lysti juoksenteli Z-kirjaimen mallista uraa. Yhtäkkiä huomasin, että oikeasta takajalasta puuttuu tossu. Ne maksavat yli 20 euroa kappale, joten en halunnut sinnekään jättää. Usutin Lystiä etsimään. Se löysi kepin, mitä antaumuksella jäyti. Vein koiran paikkamakuuseen polun alkupäähän ja aloin tallata esineruutua polun molemmille puolille, haravoiden samalla katseellani tossua, mikä ei sattunut silmääni. Esineruudusta tuli noin 8 metriä leveä ja 110 metriä pitkä. Lysti on harvakseltaan tehnyt noin 30 m esineruutuja, joten tuli kerralla aika paljon vaikeusastetta lisää. Lähetin sen "esine"-käskyllä haravoimaan. Se nuuskutteli oikean näköisesti pysyen tallaamallani alueella. 60 metrin kohdalla ajattelin, että ei tästä mitään tule, palaan takaisin illalla taskulampun kera, jolloin hyvin heijastettu tossu löytyy. 75 m kohdalla Lysti tarkensi jotakin pienen kuusen juurelta ja juoksi luokseni tossu suussa. Voi että olin ilahtunut! Lysti sai kuulla olevansa supertyttö. Palkkaa ei ollut, mutta kehujen lisäksi heittelin puukeppiä. 

Nyt sitten alkaa taas tassushow. En tiedä alkoiko tassuvaiva perjantain kisoista, missä oli ehkä suolattu kivituhka - toisaalta koira ei ole aiemmin saman kentän pohjasta oireillut. Veikkaan, että syypäänä on nurmikko, pölyt ja siitepölyt, joille Lysti on allerginen. Viisainta on varmaan kuljettaa sitä ulkona vain lenkkareilla. Sillä säästyisi jatkuvalta suihkuttelulta. Nyt kipeässä tassussa on sinkkisalvaa ja tossu sisälläkin, jottei Lysti sitä nuole. Kaikki muuttui taas epävarmaksi. Muistan viime kesän, jolloin peruttiin 4/5 kisailmoista. :(

Lystin löytämän tossun myötä minua puraisi jälkikärpänen. Tein tänään sellaisen Lykylle (4.). Olisiko ollut 60 askelta pitkä, juuston paloja harvakseltaan. Jösses sentään mikä veto. Nojasin valjaista kulkeneeseen talutushihnaan takakenossa ja koira kiskoi nelivedolla. Varmaan ruohikkoon jäi kantapäistäni vana. Pitää konsultoida viisaampia. Ei jäljestys ihan kyntötraktorin hommaa ole. ;)

4 kommenttia:

Sarianne kirjoitti...

Ikävä tuo Lystin tassu :(

Nauroin kyntötraktorimielikuvalle! :D Lykky lienee ihan kiitettävän voimakas eli siinä onkin taatusti pitelemistä! :D

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Onneksi tassu on jo parempi, mutta se on ikävintä, että vaiva ei ollutkaan taakse jäänyttä elämää. :(

Lykky "Valmet" Lykkendorf kuittaa sohvalta lihaksiaan pullistellen. :)

Hanna kirjoitti...

Voi Lysti pieni, inhottavia nuo tassuvaivat.

Jäljestys on mukavaa puuhaa ja on jotenkin mahtavaa seurata koiran jäljestystä. Voin hyvin kuvitella Lykyn vetävän kuin höyryveturi Meilläkin vauhtia tulee melkoisesti jäljellä ja useamman kerran olen jäljen loppupuolella tajunnut että käsissä on palohaavat liinasta.. Liinat polttaa yllättävän helposti ihon auki. Olis kiva löytää sellanen liina josta ei tule palovammoja, tosin mitäpä sitä ei harrastuksen eteen tekisi ;)

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Täytyy hakea työmiehen hanskat rautakaupasta. :)