lauantai 18. toukokuuta 2013

Agilitya

Ajoin molempien kanssa agilitykentälle mielessäni kontaktiharjoitteet. Kenttä oli tyhjennetty esteistä, joten jouduin säveltämään, jotten joutunut kantamaan yhtään liikaa. 

Ensin teetin hyppytekniikkaa:
    1. Kaarreharjoitus kolmella 10 cm rimalla molempiin suuntiin
    2. Kaarre 10-40-10 -rimoilla
    3. Yhdistin 10-40-10 -kaarteet kahdeksikoksi 
Molemmat osasivat hyvin, valitsivat oikean laukan ja hypyt näyttivät hallituilta. En muuten olisikaan mennyt kahdeksikkoon saakka.

Seuraavaksi harjoiteltiin muokattua torstain treeniä. Puomista mulla oli yksi osa pöydän päällä,  putkeakaan en raahannut. Tavoittelin mahdollisimman pieniä teitä ja oman askellukseni järkevöittämistä. Lykyllä oli torstaina hankaluuksia takaakierron jälkeen tulla ilman merkkausta riman yli. Nyt se ei ollut ongelma, vaikka aika ylimalkaisesti merkkasin riman. Rakensin kuvion lopulta myös toiseen suuntaan. Lystille oli siihen suuntaan kääntyminen helpompaa.


Kolmantena juttuna harjoittelin Lykyn kanssa kosketusalustalla ylösmenoja. Jättäydyin aluksi jälkeen, sitten olin kosketusalustan kohdalla ja lopulta juoksin edellä reilun etumatkan turvin. Lykky täsmäsi joka kerta tassunsa alustalle. Hyvä tyttö! Tavoitteena on, että koira osaa joskus kisavireessä täpätä ylösmenon, vaikka juoksen edellä. Lykky juoksee puomin niin lujaa, että minun täytyy saada etumatkaa, muuten jään jälkeen.

Lopuksi vein Lystin halliin, missä treenattiin keinua muutama kerta. Kotikeinun se uskaltaa mennä hyvin, mutta vieraathan ne ongelmat ovatkin.

P.S. Niissä keskiviikon kisoissa, missä Lystin kanssa hyllytettiin, hyllytti myös n. 38 muuta koiraa. 3 koirakkoa sai 10 vp:n tuloksen, niistäkin yksi lisäksi yliaikaa.

Ei kommentteja: