perjantai 31. toukokuuta 2013

Ja Lykyn yksäri

Onneksi on kaksi koiraa, jotta voin jakaa agilityrasitusta molemmille. Olin sopinut Tuijan kanssa yksärin, jolle otin Lykyn mukaan. Ukkosti, joten en halunnut Lystiä säikytellä. 

Ensimmäisellä ratapätkälle tuli pakkovalssi ja sen jälkeen vekkaus, jotta koira upposi hypyn jälkeen oikeaan päähän putkea. Lykky ei aluksi välittänyt ohjauksestani tai huudahduksestani. Lelun avulla saatiin se kuulolle. Tämän jälkeen "Lykky" auttoi ennen hyppyä vekatessa ja koira oli oikeassa paikassa. Haltuunotto on vilkuttanut meillä punaista valoa tämän viikon. Ajattelen sanoa "Lykky", kun vaadin hetken huomion ja "tähän", kun täytyy tulla kuljetukseen.

Toisella radalla harjoiteltiin merkkausta. Hetken herpaantuminen: huono merkkaus, katse ja liike vei väärään suuntaan - ja Lykky ohitti hypyn. Tarkkuutta näihin!

Kolmantena harjoiteltiin u-putkesta kääntymistä oikeaan suuntaan. Muutaman palkatun toiston jälkeen se onnistui. Näihinkin sain jatkoharjoitteita.

Selkäni sentään oli suorassa. Silloin, kun on selvät sävelet, minun ei tartte köyristellä.

Tämän jälkeen jäähdyttelin Lystin ja käytin sen uimassa. Rannalle sattui ihan vain kävelyllä ollut mies, joka kysyi, onko Lykky belgianpaimenkoira. Myönsin. Sitten hän mainitsi, että niitä on poliisikoirina. Niin on, totesin, tämän siskokin. Seuraavaksi hän kysyi Lykyn luonteesta ja halusi jäädä katsomaan koiran uimista. Varoitin kastumisriskistä. Mainitsin Lykyn emän olevan myös vesipelastuskoira ja siinä Lykyn haku- ja uimahimoa katsellessani ajattelin, että niin voisi olla Lykkykin.

Lykky 4 kk pelastaa sandaalin

4 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Ei kun vepeä kokeilemaan! Se on kiva kesäharrastus varsinkin isommalle koiralle.

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Täällä on yksi porukka, johon pääsisi koittamaan. Kait sitä voisi kokeilla. :)

Sarianne kirjoitti...

Voi hyvin kuvitella, miksi Lykyn sisko on poliisikoira. Lykylläkin on tiettyä virkamisintoista henkeä sen tekemisissä! :D

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Niin! Virkamerkki vain puuttuu. ;)