sunnuntai 25. elokuuta 2013

"Hyvää huomenta kaikki koiraurheilun ystävät"

- "Aamu on valjennut. On aurinkoista ja lämpötila on nousussa. Agilitykilpailut ovat menossa. Lykky on jo agilityradan suorittanut, siitä tuli hylkäys. Kysytäänpä ohjaajalta, miten se meni. Kuinka agilityrata sujui?"
- "No siinä neljäntenä oli A-este, jonka jälkeen piti mennä U-putken toiseen päähän. U-putki oli symmetrisesti alastulon jälkeen. Tiesin, että minun olisi ollut paras ohjata vasemmalta, mutta tiesin myös sen, etten ehdi vaihtaa puolta. Siitä Lykky meni väärään putkensuuhun. Tämän seurauksena se seuraavan hypyn jälkeen meni toiseen väärään putkensuuhun, kun se oli tyrkyllä siitä kulmasta. Ennen puomia miltei pysäytin sen ja Lykky epäröi, minne sen haluan. Puomin jälkeen oli tiukka käännös, tein sen peruskäännöksenä olkapään avulla. Sitten leikkasin takana, millä Lykky kääntyi hyvin ja loppusuora meni siististi. Hyvää oli se, että koira otti kontaktit eikä rimoja tippunut."
- "Millä mielellä olet menossa hyppyradalle?"
- "Ihan hyvällä mielellä. Rata tosin näyttää siltä, että siinä on pakko tehdä monta takanaleikkausta, koska en ehdi vaihtaa muuten puolia. Toisaalta se ohjaus sujui äskenkin, joten on siihen luotettava. En voi rynnätä Lykyn eteenkään ohjaamaan, muuten rimat lentää. Kokeillaan nyt sitten tätä ohjausta kisoissa. Lykky tuntui eka radalla käteen sopivalta, jotenkin tutulta, että siksi on hyvät fiilikset."

- "No nyt Lykky tuodaankin lähtöön. Ohjaaja irroittaa kaulapannan hyvissä ajoin ja seuruuttaa koiran lähtöön. Hän kävelee ensimmäisen ja toisen hypyn väliin. Toiselta hypyltä on 90 asteen kulma u-putkeen. Nyt lähtee Lykky, eka ja toinen hyppy ok, putkeen. Tämän jälkeen tulee kaksi hyppyä, ohjaaja juoksee oikealla ja leikkaa takana, huutaa "putki". Lykky juoksee putkeen eikä erehdy ansaesteelle, mikä olisi ollut edessä. Tästä rengas ja taas hyppy, jolle takana leikkaaminen. Seuraava hyppy muodostaa kulman tämän edellisen kanssa ja hypätään takaa. Ohjaaja valssaa ja antaa nätisti koiralleen tilaa. Tästä muuri ja putkeen. Sinne uppoaa Lykky. On kyllä hirmuinen draivi koiralla. Putkesta kepeille, Lykky pujottelee varmasti. Tästä ohitetaan putkensuu, ohjaaja kuljettaa koiraa molemmilla käsillään ja pyöräyttää seuraavalle hypylle, mistä lähdetään heti takaisin päin. Kaksi hyppyä ja putkeen, taas ohjaaja leikkaa takana. Nyt on jäljellä loppusuora, kaksi hyppyä. Lykky hyppää näin ja vielä viimeinen rima, sitä hipaisee, mutta rima pysyy! Se on nolla ja mikä aika! Voi sentään, se on ensimmäinen nolla tälle koirakolle! Ohjaaja riemuitsee ja koira näyttää tyytyväiseltä. Annan ohjaajan olla koiransa kanssa kahdestaan ja palaan haastatteluun myöhemmin."

- "Onnea nollasta. Kerrotko oman näkemyksesi radan kulusta?"
- "No se meni just niin kuin olin kuvitellut sen menevän. Minusta siellä ei tullut mitään turhaa lenkkiä. Ekan kerran nielaisin helpottuneena, kun vältettiin se ansahyppy ja sain Lykyn kääntymään putkeen takana leikkaamalla. Muistin antaa hyppykulmauksessa tilaa hypätä. Keppien jälkeen pelotti kutsuva putkensuu, kun se oli vielä siellä, minne kepit syöttivät, mutta Lykky seurasi ohjausta hyvin. Loppusuora jännitti ja hirvitti riman hipaisu. Mutta tuntui aivan upealta mennä Lykyn kanssa. Että vihdoinkin osasin ohjata sitä, vaikka se on niin kiihkeä, että mennään veitsenterällä koko ajan. Parasta on se, että yhteistyö tuntui hirmu hienolta."
- "Miten valmistauduit ennen rataa?"
- "Otin vieheleikkivälineet mukaan ja yhdessä nurkkauksessa leikitin Lykyn ennen molempia ratoja. Se kyllääntyy siinä kivasti. Olihan siinä silti kovasti virtaa ja intoa, mutta ei ylitse pursuavasti."
- "Mitä tykkäät täällä kisaamisesta?"
- "Minusta täällä on hieno tunnelma, täytyy kyllä sanoa, että niin oli eilisissäkin kisoissa. Täällä pari vieraampaa onnittelemaan radan jälkeen, se tuntui tosi hyvältä."
- "Tulokset ovat nyt tulleet, Lykky on ensimmäinen, etenemä on 5.18 m/s ja tulos -13.13."
- "Heh, tuo tulos. Tulomatkalla valkohäntäpeura oli tiellä, ehdin nähdä sen ajoissa, joten hidastin. Peura meni sen jälkeen ihan sekaisin, loikki metsään ja takaisin tielle pariin kertaan. Minusta näytti siltä, että loikkaa konepellille väkisin. Ajattelinkin, että tulkoot nyt kaikki tähän samaan syssyyn. Lykyn aika -13.13 sopii jotenkin kuvastamaan tämän viikon epäonnea. Vaikka voi se näköjään onnenlukukin olla."
- "Onnea vielä!"
- "Kiitos!"

7 kommenttia:

laura kirjoitti...

Noniin, tulihan se sieltä, paljon onnea! :)

Eeva kirjoitti...

Onnea ykköstä! Tuntuu varmaan makealta! :)

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kiitos molemmille!

Ehdin jo miettiä moneen kertaan, olenko sitkeä vai tyhmä, kuten se tupakkaa varastanut jätkä tv-mainoksessa. Makealta maistuu kyllä, en voi kiistää.

"töppösen mummo" kirjoitti...

Lämpimät onnittelut, olen mielenkiinnolla lueskellut kuinka pärjäilette.

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kiitos! Tässä on lukijoiden pitkäjänteisyyttä koeteltu. :D

Hanna kirjoitti...

Onnea kovasti ekasta nollasta, siitä se lähtee :)

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kiitos. Toivoa sopii, ettei seuraavan nollan jahti kestäisi ihan yhtä pitkään, vaan minkäs sillekään mahtaisi.