maanantai 5. elokuuta 2013

Lykky agilitykisoissa

Kävimme iltakisoissa. Marja Lahikainen tuomaroi ja oli piirtänyt tosi kivat, loogiset ja sujuvat radat. Ei mitään suoraa, vaan sopivasti kaarteita.

Eka rata oli agilityrata. Kaikki sujui hyvin ja suunnitelmien mukaisesti. Lopuksi U-putken jälkeen oli kaksi hyppyä, ensimmäiselle piti vähän korjata linjaa. Niin tein ja lähdin kohti viimeistä hyppyä. Ehkä Lykylle tuli kiire perääni ja siksi tiputti toiseksi viimeisen riman. 5 vp ja aika -17 jotakin. Lämmitti kisakumppani (jota en aiemmin tuntenut, mutta jonka suorituksia olen seurannut livescreeniltä ja livenä), joka tuli radan jälkeen kehumaan: "Upea rata." Juteltiin siinä sitten vähän.

Toinen rata oli hyppäri. Hyvällä vauhdilla taas yhteistyössä kirmattiin koko rata. Lopussa U-putken jälkeen oli rengas ja viimeisin hyppy. Jäin tällä kertaa odottamaan renkaan kohdalle, jotten vedättänyt. Sen jälkeen juoksin johdonmukaisesti linjaten kohti viimeistä hyppyä. Rinnalla en tietenkään pysynyt, koira käännähti taakse eteenmenokäskystä huolimatta, tiputti takajalkansa ja viimeisen riman. 5 vp, sijoitus 3. ja aika -15 jotakin. Vähän harmitti.

Lykky on valtavan tarkka sijoittumisestani hyppyjen vierellä. Jos olen sen mielestä neljäsosa-askeleen edellä tai jäljessä, rima tippuu. Sivuttaisetäisyyttäkin pitää olla koiran ideaalin verran. Saisi se minusta kinttujaan nostella, vaikken aina optimaalisimmassa kohdassa olisikaan. Ja niin kuin sen kanssa on hinkattu hyppytekniikkaa. :/ Tosi tarkasti se hivotteli radalla muuten.

Hyvää: lähdöt, kontaktit, kepit, yhteistyön tunne radalla ja nopeus. Jatkan koiran ja yhteistyön rakentamista.

Ei kommentteja: