lauantai 28. syyskuuta 2013

Lykyn tokot

Päätin skarpata Lykyn tokoilun kanssa.
  • Seuraaminen: Kerran huomautin (sanoin "auh"), koska painoi. Sitten paikka ja asenne oli hyvää. Tein rytminvaihdoksia ja käännöksiä. Priimaa oli minusta.
  • Sitten jäävät: maahanmeno ok, pysähtyminen ok, istumisessa jäi seisomaan. Uusinnalla istui.
  • Luoksetulo, ennemminkin sen pysäytys, ei takapalkalla pelaa enää ollenkaan. Koira pysähteli tullessaan itsenäisesti 5 metrin välein. Otin sitten ilman takapalkkaa. Luoksetulon pysäytyksessä vaihdoin takapalkan pallon heitoksi. 
  • Nouto: Ekalla piti lopuksi vähän levottomasti kapulasta, toisella oikein hyvä. Toisella otin sivulle saakka ja palkkasin.
  • Kotona kaukot istu-maa harjanvarren kanssa 3-4 metristä: 3 metrissä kaikki siirtymät ok, mutta 4 metrissä koira välillä luuli, että tämä on joku paikkamakuuhuijaus. Toistoja lisää eikä paikka-käskyä jatkossa, kun jätän koiran maihin.
Ulkona piilotin esineeksi lyhyen hihnan 15-senttiseen heinikkoon. Lykky merkkasi, tuli ilman takaisin. Sitten vaikeudet jatkuivat. Lykky kävi vain tökkäämässä sitä kuonollaan tai etutassuillaan ja juoksi luokse. Sitten alkoi merkata sitä maahanmenolla, kuten jälkiesineillä. Kun tämäkään ei kelvannut, haukkui minulle selvästi epätietoisena. Lopulla ihan vieressä pyysin ottamaan hihnan suuhun, jolloin sen tiputti. Asettelin suuhun ja kehuin kovasti, kun piti. Siitä sitten palkka ja pitkä leikitys. Opetus: Älä piilota enää esineitä pellon näköiseen ruohikkoon. Opeta koira tuomaan erilaiset esineet.

Ei kommentteja: