tiistai 5. marraskuuta 2013

Pimeän ja sateisen päivän tokoa ja agilitya

Eilinen meni ihan vötkötellessä. Illalla satoi lunta sen verran, että sitä oli maassakin, mutta suli aamulla sohjoksi. Tänään lähdin Lykyn kanssa hallille.

Ensin tokoiltiin:
  • Seuraaminen ok
  • Luoksetulon pysäytys täsmällinen, pysäytin hyvin lähellä itseäni
  • Kaukoista otin vain istumaannousun noin 7 metristä ja palkkasin heti, oli hyvä.
  • Nouto x 1, ei moitittavaa, en uusinut.
  • Hyppy. Huoh. Tätä jankattiin. Mietin pääni puhki, miten saan koiran tajuamaan, mitä haluan. Kosketusalustaa ei ollut mukana, mikä oli oli virhe taas kerran. Lykky kaarsi monta kertaa hypyn oikealle puolelle eikä millään muistanut, että kannattaa jäädä hypyn taakse. Asia ei korjaantunut sillä, että sanoin "ei", kun lähti kaartamaan. Sillä koira ei lähtenyt enää hyppyynkään. Laitoin seuraavaksi lautoja hypyn oikealle sivulle, jotta koira ei haluaisi istua niiden päälle. Tämä sekoitti Lykyn ja se luuli, että aletaankin tehdä kaukoja. Kävi maihin ja istui lautojen päälle, kun ei tiennyt mitä tarjota. Löysin treenitaskusta kaksi nahistunutta makkaran palaa oikeaan kohtaan, mutta koira ei niitä edes huomannut. Laitoin lopulta narupallon sinne, minne koiran piti juosta ja sillä onnistuttiin. On pakko ottaa kuuri kosketusalustan kanssa, tästä ei muuten hyvä tule. Lykky jäi varmaan epätietoiseksi, saako hypätä vai ei ja pitääkö alkaa vääntää kaukoja. Vieläkin harmittaa moinen sohlaus, olisi pitänyt jättää koko hinkkaaminen, vaikka 1 onnistunut lopputulos saatiinkin.
  • Paikkamakuu: Jätin Lykyn paikkamakuuseen ja menin itse parvelle. Sieltä heitin ensin narupallon koiran eteen, noin 10 metrin päähän. Lykky nosti kyynäränsä, mistä huusin "Ei! Maahan!". Niillä se laskeutui. Seuraavaksi pommitin narulelulla, no en oikeasti, heitin selvästi ohi. Narulelu ei aiheuttanut reaktiota. Kävin hakemassa narupallon uudelleen ja heitin sen taas koiran eteen. Nyt se ei liikahtanut. 

Agilityhallin puolella oli edelleen Rannikon rata, mitä tehtiin jo lauantaina. Menin sitä nyt uudelleen. Lystin jälkeen Lykky tuntui taas kovin erilaiselta. Samat kohdat olivat vaikeita kuin lauantainakin ja Lystin kanssa. Sain kuitenkin solmut avattua ja mieleistä pätkää tehtyä. Mm. lauantainen keppien jälkeinen pakkovalssi oli nyt helppo. Sen tilalle kokeilin samaa takaakiertoa kuin Lystin kanssa. Lykky ei lähtenyt kertaakaan pituudelle, ehkä osasin ohjata paremmin tai sitten Lykky tulee tiukemmin.

Uutena ongelmana Lykky luki vahvan vekkauksen takaakierroksi. Tätä pitää jatkossa selventää. Yksi syy on varmaan se, että kyseisessä esteessä oli tosi kapea estejohde, mitä Lykky ei ehkä edes nähnyt.

Unohdan edelleen päällejuoksussa kunnon merkkauksen vastakkaisella kädellä. Molemmat koirani sen tarvitsevat, muuten juoksevat esteen ohi, kuten kuuluu.

Etäpalkkaa käytin ensimmäistä kertaa jatkuvammin. Siitä oli puhe aiemmin Harrin kanssa. Nyt Lykylle palkka oli välillä vastustamaton houkutus, mutta jatkamme harjoittelua.

Tässä on alkupätkä: 

Tästä klikkaamalla löytyy loppupätkä. Näette, miten herkkä Lykky on rintamasuunnalle. Liiallisella käännöllä saan sen u-putken ohi. Muuten videolla on just sellaista rauhallista fiilistä, mitä tavoittelen. Ainakin omasta mielestäni oli rauhallista. :D

2 kommenttia:

Sirkku kirjoitti...

Lykky on tosi hieno! Se kääntyy kyllä uskomattoman näppärästi noin suureksi koiraksi :)

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Oi kiitos! Se on tosiaan notkea. Ei ehkä vähiten sen ansiota, että tekee akrobaattisia asentoja olkkarin matolla uutteraan. :D