sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Liitää se Lykkykin

Seurassa aloitti agilityn valmennusryhmä, mihin pääsin Lykyn kanssa. Tänään oli ekat treenit. Tässä välillä olen jo ajatellut, ettei osata kerrassaan mitään. Tänään jäi kuitenkin ihan erilainen olo. 

Lykky tuli radan alussa hyvin pakkovalssiin(*1), kääntyi hyvin. Se haki kepit kovasta vauhdista hyvin, vaikka itse juoksin lujaa. Kun myöhemmin kokeiltiin "varmuuden vuoksi" samassa kohtaa rytmitystä (eli ohjaajan hidastaa juoksuaan noin kahden askeleen ajaksi, mihin koira reagoi hidastamalla/kääntymällä), sotkin vain koiraa turhaan. Testaan vielä jossakin, osaako se oikeasti kepit niin itsenäisesti. Jos osaa, on yksi huoli pois.

Putkiin se irtosi hyvin. Keskellä rataa tuli huonommin pakkovalssiin - treeniin se. Tosin alun perin samaan kohtaan kaavailemani saksalainen toimi hyvin.

Keppien ja A:n leijeröinti(*2) sujui ongelmitta.

Rytmityksiin Lykky reagoi radan lopulla hyvin. Sillä sen sai käännettyä hienosti. Ylösmenokontaktiin se tarttee rytmityksen myös, oman ajoitukseni pitää vaan olla täydellinen. Alasmenokontakteissa ei ollut ongelmaa.

Kotiläksyksi annettiin rytmityksen hiominen ja takaa ohjaaminen. Poimin myös keskellä rataa olevan pakkovalssin sellaiseksi.

Jäi hyvä mieli. Tässä välissä on motivaatio notkahtanut ja olen lisännyt muuta elämää koirien kustannuksella. Nyt on tulossa monta hyvää valmennusta, ehkä saan niistä uutta ajatusta ja intoa.

P.S. Sain kommenttia, kuinka agilitya harrastamattomille termien käyttö on hepreaa. Niinhän se onkin. Jatkossa yritän vähän selventää, mitä milläkin tarkoitetaan - ja samalla paljastan oman vajavaisen tietämykseni. ;)

(*1) Tässä kohtaa toinen hyppy suoritettiin takaakiertona. Menin valmiiksi hypyn taakse ottamaan koiran vastaan ja näytin kädellä, että kierrä tämä. Etuna: ohjaaja on jatkoa ajatellen esteen oikealla puolella. (*2) Leijeröinti eli kerrostaminen löytyy täältä sivulta 20.

P.S. 2 Edellisen tekstin vekkaus löytyy täältä sivulta 23 ja vastakäännös sivulta 21. 

Ei kommentteja: