lauantai 30. elokuuta 2014

Laumalenkki ja agility x 3

Viikolla en ollutkaan ryhmätreeneissä, vaan irtolaumalenkillä Marian luona Lykyn kanssa. 2 tuntia seurasin 7 koiran lauman jolkottelua. Opin taas paljon uutta koirien viestinnästä ja siitä, miten ihmisten puhe, katse, liikkeen rytmi, hengitys, siis ihan kaikki, vaikuttaa koiriin. Näitä jatketaan. Tämä kuuluu Projekti Vireen jatko-ohjelmaan.

Tänään kävin katsomassa Saija Mustosen koulutusta jonkin aikaa. Sen jälkeen kävin testaamassa rataa ensin Lystillä. Lysti luki ohjauksiani hyvin ja armahti myöhästelyjäni. Niiston se osaa, vaikkei sitä juuri olla opeteltu. Yhdessä kohtaa valssini taas venähti ja sitä paikkaa treenattiin eri ohjauksilla. Valssi oli paras vaihtoehdoista kääntämään koiraa. Persjättö tuntui itsestäni sujuvalta, muttei kääntänyt Lystiä tarpeeksi.

Sitten kokeili seurakaverin kelpietä, joka on nopea eikä katso niin suopeasti huonoa ohjausta tai myöhästelyä kuten Lysti. Olen kuvitellut, että lyhytlaukkaisempi koira on helpompi ohjata kuin pitkälaukkainen, mutta joudun syömään sanani. Lyhyellä laukalla pääsee niin lujaa (ja ehtii väärään suuntaan), ettei silmät pysy perässä. Onneksi sain Marjalta asiantuntevia neuvoja ja saatiin hyvääkin pätkää. Mm. tällekin koiralle kuuluu näyttää hidastukset - ja olla ajoissa. Koira on kyllä osaava. Kokeillaan uudelleenkin.

Sen jälkeen otin Lykyn. Aluksi teetin puomin ja A:n ylösmenoja pallolla palkaten. Radan ohjaamisessa koira tuntui tutulta. Sekin osaa niistomerkkauksen. Teki hyvää rataa. Radan tuoksinassa ylösmenokontaktit oli siinä ja siinä. Otin niitä vielä lopuksi erikseen 1-2 esteen takaa. Jos heristän kädelläni ikään kuin siinä olisi lelu, koira täppää. Yritän merkata ylösmenoja niin pelkän käskytyksen lisäksi. 

Kuva yhdeltä sateiselta mökkireissulta.

Ei kommentteja: