tiistai 28. lokakuuta 2014

Kutittaa!!!

Lysti alkoi rapsutella itseään lauantaina. Se lisi ja lisi. Viime yönä heräsin useita kertoja kovaan kuminaan, mikä lähti Lystin voimallisesta itsensä raapimisesta. Kylkiä, kainaloita, kaulaa. Kutina on normaali siedätyshoidon sivuvaikutus, mutta otin yhteyttä eläinlääkäriin. Miten paljon koira saa kutista? Arvelin, että noin ei voi jatkua. Eläinlääkäri oli samaa mieltä. Kutina on tuollaisena aivan liian kovaa. 

Siedätyshoidon annostelu meni uusiksi. Palataan siihen annostukseen, joka ei vielä aiheuttanut oireita eli 0.2 ml:aan, joka oli toisen pistoksen annos. Setiritsiini (antihistamiini, tuttu Zyrtec) menee kaverina. Jos se ei auta, siirrytään kortisoniin. Kortisoni ja siedätyshoito taasen ei ole oppieni perusteella ideaali yhdistelmä, koska kortisoni vaimentaa immunologista reaktiota, mitä siedätyshoidolla tavoitellaan. Voi Lystikki. 

Jostakin syystä Lystin iho kuitenkin rauhoittui jo ennen setiritsiiniä ja se on päivän aikana rapsutellut itseään vähemmän. Saa antihistamiininsa silti. - Ainakin siedätyshoitoampulleissa on oikeita allergeeneja, jos tästä nyt jotakin hyvää pitäisi ajatella.

Sydän sykkyrällä keksin itselleni muuta tekemistä. Lähdin Lykyn kanssa agilityhallille. Sunnuntain kaatumisten jäljiltä hieroin sen eilen, en löytänyt mistään kipeitä paikkoja. Sen liikkuminenkin on ollut normaalia. 

Harjoittelimme muuria. Eipä tarttenut paljon provosoida virhettä, 3 eka kerralla muurin palikat lensivät. Sitten ne alkoivat kestää paikoillaan, vaikka häiritsin koiraa, juoksin vierellä ja huusin jo ennen muuria "Putkeenputkeen!" Näitä treenejä on jatkettava. Ehkä olisi pitänyt tehdä ajat sitten? Montako tällaista treenaamatonta mustaa aukkoa vielä löytyy? 

Toisena teemana oli ylösmenokontaktit, toistot 510-525. A:lla tuli yksi virhe ts. olisi tassu ollut kontaktialueella, mutta ei opetetulla paikalla. Muuten pääsin Lykkyä vedättämään edestä päin. Samoin jätin sen alastulolle, vaikka jatkoin itse matkaa. 

Sitten kävelimme metsässä. Oli +10, aika lämmintä vaihteeksi. Nastat ropisten ajoin kotiin. Lähden kohta Lystin kanssa viettämään laatuaikaa, tavalliselle kävelylle.

Ei kommentteja: