sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Melkoranta, hyvää iltaa.

"Hyvää iltaa täältä Killeriltä kaikki koiraurheilun ystävät! Keskitymme jälleen Lykkyyn. Hyppyrata on jo kilpailtu. Siitä pari sai 15 vp. Lykky vaikutti turhan innokkaalta. Se tiputti yhden riman ja harjoitteli pujottelua kahteen otteeseen. Minulla on tässä nyt ohjaaja. Missä tunnelmissa lähdet agilityradalle?"
- "*Piip*. Lykky hiipi perääni, kun olin siirtymässä ensimmäisen hypyn sivulle. Palasin sen luo ja vaadin peruuttamaan alkuperäiseen lähtöpaikkaan. Palautuksesta huolimatta se oli ylivireä, mikä näkyi radalla. Jälkiviisaana olisi pitänyt keskeyttää koko rata. Jos se on samanlainen agilityradalle mennessä, vien sen lähdöstä pois. Tässä välissä katson, että se uskoo "taakse"-käskyä, mitä kotihallillakin käytetään halliin siirtyessä."

- "Nyt pari saapuu halliin muiden kisaajien välistä. Lykky kävelee ohjaajansa takana ja ohjaaja käskee sen maihin odottamaan. Pian he siirtyvätkin starttiin. Lykky istuu nätisti lähdössä lupaa odottaen. Vähän se vinisee intoaan. Ensimmäinen hyppy selvitetään puhtaasti ja heti perään keinu. Lykky jarruttaa, minkä tassuista lähtee ja saa pysähdyttyä. Ohjaaja valssaa, koira hyppää tavallisen hypyn ja muurin ja sukeltaa u-putkeen. Seuraavaksi ohjaaja käskyttää A:lle, Lykky täppää kauniisti ylösmenokontaktin ja jää odottamaan alastulolle. Siitä käy käsky kepeille. Lykky hakee ne hienosti. Tämän jälkeen ohjaaja valssaa rauhallisesti ja kääntää Lykyn tällä ohjauksella keppien jälkeiseltä hypyltä u-putkeen. Hän nappaa koiran putken toiselta suulta renkaalle ja hypylle, missä 90-asteen käännös oikein rytmityksen kanssa. Lykky on nyt tarkka tassuistaan ja seuraa ohjausta hyvin. Ohjaaja vaikuttaa tietävän, mitä tekee. Seuraavana puomi, minkä ylös- ja alasmenon koira ottaa tarkasti, kuten kaikki kontaktit tänä viikonloppuna. Vielä pituus, missä pientä haparointia, u-putki, viimeisin hyppy. Pidä nyt se rima ylhäällä! Ja Lykkyhän pitää!!! Ohjaaja on iloinen, palkkaa koiransa. Juoksen autolle hänet kiinni. Miltä nyt tuntuu?"
- "Hyvältä tuntuu. Eikös se ollut nolla? Pituudella Lykky haparoi, mutta ei siinä ainakaan mitään kaatunut. Eipä ajettu turhaan kisaamaan. Nyt enää yksi agilityradan nolla! Sain Lykyn kivasti kontrolliin väliajalla ja se oli ihan eri koira kuin ensimmäisellä radalla. Sen kanssa oma tunnetila on hirmuisen tärkeä."
- "Onnea!"
- "Kiitos!"

- "Nyt tässä ollaan tuloslistan äärellä. Lykylle on sittenkin tullut 5 vp. Pari on kisan toinen, nopeimmalla ajalla. Palkintopallilla ohjaaja kysyy tuomarilta, mistä virhe tuli. Tuomari muistaa koirakon, kehuu radan upeaksi ja sanoo, että hänen oli annettava pituuden kosketuksesta virhe. Ohjaaja nyökkää, ottaa palkinnon vastaan ja kättelee tuomarin lisäksi muut kilpailijat. Pysäytän hänet vielä. Mitkä on tunnelmat?"
- "Minkäs tälle mahtaa. Harjoitellaan seuraavaksi pituutta lisää. Sainpahan hetken fiilistellä nollaradan tunnelmaa Lykyn kanssa. Ei nollat meille tosiaan tule ilmaiseksi. Aika lähellä nolla tänä viikonloppuna käväisi kuitenkin. Eilen eka agiradalta tuli rimasta 5 vp, toisella tehtiin loppuun saakka nollaa, kunnes koira käväisi kepeillä ja nyt tämä. Tärkeimmäksi nostan ehkä tuon virejutun. Siihen kaikki tämän koiran kanssa perustuu ja tänään toiselle radalle onnistuttiin. Hmmh. Pitäisiköhän Lykyn kutsumanimi vaihtaa? Jos Lykky onkin epäonninen nimi? Siitä tulee mieleeni joku epäliikunnallinen lapsi, jonka vanhemmat ovat hyvää tarkoittaen ja urheilijauraa toivoen ristineet Elmoksi, mutta Elmo-parka valitaan liikuntatunnilla aina viimeisenä joukkueeseen ja mieluiten lahjoitetaan vastapuolelle. Lykyn voisi vaihtaa vaikka Lyskyksi? Tai Epä-Lykyksi? Käyttäisin käänteismagiaa. Dorffiakin käytetään paljon. Dorffi tulee lyhenteenä Lykyn "sukunimestä" Lykky Lykkensdorf. Se olisi kauniimpi kuin Lysky-Jysky-Lykkysaurus. Toisaalta mistäs sitä tietää, vaikka..."
- "Anteeksi, täytyy nyt tähän väliin lisätä, että lämpötila on nollassa ja hanskat ovat autossa. Täytyy tämä haastattelu päättää. Hyvää kotimatkaa ja tsemppiä jatkoon."
- "Juuh. Sitä tarvitaan."

(c) Päivi Parkkinen

Ei kommentteja: