keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Tossujen tilausta ym.

Tilaan Lystin tossut Torontosta, Kanadasta. Suomalainen maahantuoja lopetti vuosi, pari, sitten. Siksi etsin alkuperäisen firman käsiini. Kanadalaisilla on uskomattoman hyvä palvelu.

Eka kerralla kysyivät rodun ja pyysivät tassujen mitat, koska eivät olleet uskoa, että Lystille käy just kyseinen koko. Sitten kysyivät käyttötarkoitusta ja suosittelivat erilaisia malleja.

Eilen lähetin taas uuden tossutilauksen. Lysti on yleensä käyttänyt M-koon kenkiä, mutta ne ovat vähän isot takatassuihin. Seuraava S-koko on 0,5 cm pienempi, joten tilasin sellaiset kesä/sisä- ja talvitossut takajalkoihin. Äsken tuli sähköpostia, että olenko aivan varma, että S-koko sopii paimenkoiralleni, koska ennen on toimitettu isommat kengät. Vastasin, että M-koko on takajalkoihin ehkä vähän liian iso. Jonka jälkeen he kysyivät, sopisiko M minus -koko. Sopi. Lupasivat laittaa tänään postiin.

***

Tänään kävin hakemassa Lystille toisen siedätyspiikin. Saimme käyskennellä seurantavartin ulkona, kun pysyttelimme eläinlääkäriaseman lähistöllä. Lysti tirskahti pari kertaa, mutta muuta reaktiota ei tullut. Nyt on kotona pussillinen neuloja ja ruiskuja. Perjantaina on piikki vielä eläinlääkärissä. Tänään tuli myös foolihappo- ja B12-vitamiinipitoisuudet. Ne ovat Lystillä (vihdoin) viiteväleissä!


Annoin äsken molemmille koirille pakkasesta hirven nivelet. Haluavat syödä samalla matolla. Matto on kesän jäljiltä likainen, joten päätyy joka tapauksessa pesulan tädille aika pian. Hän tekee varmaan meistä rikosilmoituksen jälkien perusteella.

Lystin aloitusasento

Lykyn tyylinäyte

8 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Mahtavaa asiakaspalvelua tuolla tossukaupassa. Täytyy sanoa että tuollaisella palvelulla kyllä viihtyis asiakkaana :)

Toivottavasti siedätyshoidoista on apua.

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Luulisi, ettei iso firma muistaisi asiakkaitaan ja jaksaisi tsekata, mitä tossua on mennyt milloinkin, mutta Ronnie jaksaa.

Täällä toivon tosiaan, että siedätyshoito auttaa.

Sarianne kirjoitti...

Vau! Tosi hyvää palvelua! Kyllähän sieltä tilaa mieluusti :)

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Aivan. Miltei tulee kiusaantunut olo.

Hanna kirjoitti...

Meillä taitaa olla ajankohtaista ostaa Nitalle tossut. Sen toinen etutassu on ärtynyt, iho "kuoriutuu" ja koska sula lumi aiheuttaa vaan ylimääräistä tassujen nuoleskelua näyttää tassut vähän ikäville. Kävin tuon tossukaupan kotisivuilla, mutta siellähän on tossuja pilvin pimein. Ajattelin sen takia kysyä sinulta apua tossujen ostoon. Eli millaisia tossuja olet itse tilannut tuolta? Nita tarvitsisi ulkos tossut jotka olis pitävät lumella ja myös vettä kestävät. Osaatko suositella jotakin mallia? Jos haluat niin voit mieluusti myös laittaa sähköpostia minulle. Olisin kiitollinen avustasi!

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Hei! En löytänyt sähköpostiasi mistään, olisin muuten vastannut sinne. Meillä Lystin tossutarve on ollut lähinnä sulina aikoina, mutta kylmemmällä meillä on ollut noita Neo-Pawsin neopreenikenkiä. Halvempi/vanhempi malli meni puhki, tuota uudempaa ei ole tainnut meillä vielä olla. Liukkailla eivät välttämättä ole pitävät, mutta lumessa se ei ole ongelma. Toimitusaika voi olla liian pitkä, jos vaiva on akuutti. Viimeksi meni 4 viikkoa tossujen tuloon, kun joskus tulivat muutamassa päivässä. Neo-Pawsilla on myös Fb-sivut ja asiakaspalvelu on hyvää, jos vaikka sähköpostilla sieltä kyselet.

Yksi vaihtoehto on VUL:n eli valjakkourheilijoiden liiton sivuilta tossut - pitävät ehkä paremmin hangella, pääsisit sovittamaan ja saisit käyttöön nopeammin. Esim. täältä kumikärkitöppöset: https://www.vul.fi/wanhat-sivut/postimyynti2.htm

Ruffwearin talvikenkien nimeen vannoo myös moni, niitä löytyy lemmikkiliikkeistä ja esim. Peten koiratarvikkeesta.

Jos tassu näyttää kovin ärtyneeltä, huuhtelisin hyvin ulkoilun jälkeen ja laittaisin sitten sinkkisalvaa (saa apteekista tai vauvatarvikehyllyltä ruokakaupasta) ja jos on tarpeeksi ärtsy, eläinlääkäri kirjoittaa kuurin suun kautta ja tarv. kortisoni-antibioottisalvaa. Nuoleskelu pahentaa. Sisällä meillä on siksi ollut Neo-Pawsin Summer reinforced energy orthopaedic shoes, mutta halvempi ja kevyempi vaihtoehto sisälle vois olla summer indoor/outdoor cool performance orthopaedic shoes. Jälkimmäiset eivät ole niin kestävät. Olen siksi ostanut tuota reinforced-mallia, koska Lysti pitää niitä niin paljon ulkonakin.

Hanna kirjoitti...

Kiitos Eeva avusta :)

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Ole hyvä. Toivottavasti tassu tulee kuntoon!