perjantai 9. tammikuuta 2015

Kontaktiangsti

Minuun iskee säännöllisesti kontaktiangsti.

Lykystähän piti tulla juoksu-A-koira. Vielä 2 talvea sitten harjoittelimme Rachel Sandersin boksimetodilla A:ta. Homma päättyi lopulta siihen, kun koira täysivauhtisissa treeneissä hyppäsi A:n ylösmenolta, lensi A:n harjan yli laskeutuen maahan. Ajattelin, että lentämällä se ainakin itsensä loukkaa.

Tässä välissä ollaan tehty 2onoffilla kontaktit, kunnes angsti taas hiipi: "Mitä sen etuosalle vuosikausien kuluessa tulee tapahtumaan?"

Kävin tänään hallilla kokeilemassa, vieläkö Lykky muistaa boksin. Vielä muisti. Se teki nätit osumat kehikkoon ja piti rytminsä, kun otin apuhypyt mukaan. Kokeilin vielä boksia A:n alastulollakin, siitäkin se tuli läpi, kuten pitikin. Sitten lopetin treenin. 

Juttelin hallilla miehen kanssa, joka on paininut saman pohdinnan kanssa. Lykyssähän on se "ongelma", että sen laukka-askel on pitkä ja jotta se osuisi A:lle neljästi, sen pitää rajusti lyhentää laukkaa. Siihen ongelmaan meillä tyssäsi A viimeksikin. Menetelmä olisi pitänyt upottaa Lykkyyn jo pienenä, jolloin se ajattelisi A:sta vähän kuin kepeistä: "tuolla esteellä laukkaan töpöttäen". Mutta jokainen, joka on nähnyt sen kisavireessä tietää, että tavoite on mahdoton tai vaatii miljoona toistoa. Lisäksi juoksu-A:lla ei tarvita kuin vähän liukas alusta tai väärä lähestymiskulma, kun koira on katki jostakin kohtaa. Olen myös katsonut hidastuksella Lykyn A:ta. Sillä pelaa vaimennus hyvin.

Jatkanen siis 2onoffilla.

4 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Sama angsti täälläkin. Tosin Viirun pysäytys-A on niin hidas, että siitä tuskin on terveydellistä vaaraa. Mutta meidän kisa"menestyksen" esteenä se tietysti on. Pikistä en ole vielä osannut päättää. Piki on paljon Viirua hurjempi pakkaus.

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Nämä on oikeasti vaikeita pohdintoja, kun ei tekisi mieli koiraa rikkoa ehdoin tahdoin (näyttääpä oudolta kirjoitettuna).

Sarianne kirjoitti...

Aksulla ei vaimennus toiminut 2o2o:ssa, joten annoin juosta läpi kisoissa. Aika tuurissaanhan sen aan kontaktit aina oli, kun oli aika pitkälaukkainen, eikä juoksukontakteja opetettu heti aluksi. Jäynä osaa onneksi joustaa ja on pieni ja kevyt.

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Lystiä en ole voinut laskea läpi, alkoi loikata ylhäältä. Nykyisin taidan "vähän" ennakoida.