perjantai 27. helmikuuta 2015

Lykky 4 vuotta

Onnea syntymäpäivänäsi rakas lämminverinen kisaratsuni ja kotona läheisyyttä rakastava samettiturkkinen nahkamaha!

Antoine de Saint-Exupéry sen kirjoittaa:

Pikku prinssi meni takaisin katsomaan ruusuja.
- Ette te ole ollenkaan samanlaisia kuin minun ruusuni, te ette ole vielä mitään, hän sanoi niille. Kukaan ei ole kesyttänyt teitä, ettekä te ole kesyttänyt ketään. Te olette samanlaisia kuin minun kettuni aluksi. Se oli vain aivan tavallinen kettu, samanlainen kuin satatuhatta muuta. Mutta minä tein siitä ystäväni, ja nyt se on ainutlaatuinen maailmassa.

Ja ruusut olivat hyvin noloja.
- Te olette kauniita, mutta te olette tyhjiä, hän sanoi vielä. Ei teidän puolestanne voi kuolla. Tietenkin joku tavallinen ohikulkija voisi luulla, että minun ruusuni on samanlainen kuin te. Mutta se yksinään on teitä kaikkia tärkeämpi, koska minä olen juuri sitä kastellut. Koska juuri sille tein tuulensuojan. Koska juuri sen lehdiltä tapoin toukat (paitsi niitä paria kolmea, jotka jätin sitä varten, että kukka saisi nähdä perhosia). Koska juuri sen olen kuullut valittelevan tai kehuskelevan itseään tai joskus vaikenevankin. Koska juuri se on minun ruusuni. Ja hän tuli taas ketun luo.

- Hyvästi, kettu sanoi. Nyt saat salaisuuteni. Se on hyvin yksinkertainen: Ainoastaan sydämellä näkee hyvin. Tärkeimpiä asioita ei näe silmillä.
- Tärkeimpiä asioita ei näe silmillä, Pikku prinssi toisti paremmin muistaakseen.
- Aika, jonka olet tuhlannut ruusullesi, tekee siitä niin tärkeän sinulle.
- Aika, jonka olen tuhlannut ruusulleni... Pikku prinssi toisteli paremmin muistaakseen. 

Pentuna


Pari viikkoa sitten Lykky tuli kainalooni, kun olin koneella.


5 kommenttia:

Sara kirjoitti...

Onnea synttärisankarille! Se on alimmassa kuvassa aika söpö. Onko se koskaan hankala? Minulla on malinoiseista kuva terävinä ja vähän vaativinakin koirina, mutta blogin perusteella saa kuvan lähinnä iloisesta kainaloeläimestä.

Sarianne kirjoitti...

Paljon onnea Lykky! :)

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Sara kiitos! Blogistani saa siloitellun kuvan molemmista koiristani. Lykky on terävä ja vaativa (en ole ainut, joka on sitä mieltä). Ei sitä muuten olisi Projekti vireessä myllytetty. Se on silti keskivälille menevä malinois, aina löytyy kamalampia ja kiltimpiä malinoiseja.

Kiitos Sarianne onnitteluista!

Hanna kirjoitti...

Onnittelut Lykylle synttärien johdosta!

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Lykky kiittää!