torstai 2. huhtikuuta 2015

Hyppytekniikkaa ja ratatreeniä

Aamupäivällä kävin Lykyn kanssa hallilla tekemässä hyppytekniikkaa:
  • Kasvava sarja x 2 eli ohjaten sekä oikealta että vasemmalta, rimat 15 cm (10 hyppyä)
  • Alastuloharjoitus x 2, okseri noin 30 cm korkea ja leveä (10 hyppyä)
  • Power grid 9 jalan välein x 2 (8 hyppyä)
  • Power grid 12 jalan välein x 4, koska laitoin Lykyn aluksi liian lähelle ensimmäistä hyppyä, jolloin se otti 2 askelta ekassa hyppyvälissä. (16 hyppyä)
Ei se näytä mahakipuiselta. Hyppää ihan normaalisti. Koska ei ole hätä, edetään silti hitaasti.

Myöhemmin vahvistin tasapainoa ja lihaksia tasapainotyynyllä. Lykky rauhoittui hienosti tekemään.

Lystin kanssa olin illalla ryhmätreeneissä. Rata oli Saija Mustosen käsialaa. 

Aluksi Lystikki loikkasi A:n alastulon komiasti. Otettiin uusiksi. Sitten tuli kiire kahden hypyn välistävedossa, väli oli aika tiukka. Ajoituksen korjaaminen riitti. Takaaleikkaus käänsi oikeaan putkeen. Hyvä haku ja linja ohjasi seuraavaan oikeaan putkenpäähän.  

Keppien jälkeen seurasi 5 hypyn pätkä, mitä otettiin uusiksi. Lysti piti pitää siinä tiukassa kontrollissa ja kontaktissa. Oli mulle/meille vaikeaa. Ykkösesteelle (alla) tultiin vasemmalta. Ennen kakkosta ei passannut valua yhtään. Kakkoselle pakkovalssi-jaakotus. Kolmoselle merkkaus ja neloselle pakkovalssi-jaakotus. Kolmos-nelosvälissä rintamasuuntani piti olla oikein, muuten Lysti kaarsi kauas. Vitonen oli merkattava huolella ja koiruus piti kääntää ennen kutosta, jotta ei mennyt kakkoselle. Lysti silti loikkasi monesti sinne kakkoselle, oikein käänsi linjansa, jotta sinne pääsi. Lopulta auttoi se, että sanoin jo ennen kutosta takaakiertokäskyn, jolloin se sujahti seiskan taakse, kuten kuuluu. 


Sitten oli kepit - putki - puomi. Puomille oli putkierottelu, Lysti haki hyvin. Puomin alastulon loikkasi taas eka kerralla. Se uusiksi, takaakiertohyppy, A, välistävedot, hyppy ja pituus. Siinä se. 

Tehtävääni ei helpottanut väärät kengät. Kirmasin Kuoma-talvikengillä, koska kevyemmät kengät unohtuivat kotiin. 

Ei kommentteja: