sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Semmoiset kisat

Vietimme Lystin kanssa laatuaikaa agilitykilpailuissa. Tuomarina toimi Jari Suomalainen, jonka radoilla en ole ennen ollutkaan. Ne olivat sellaiset kuin olin edeltä kuullut: hyvää juoksupätkää ja sitten muutama tarkka paikka. Radat olivatkin kivan loogisia ja väljiä. Profiili olisi sopinut hyvin Lystille.

Ensin osallistuimme hyppyradalle. Lysti veti lähtöön ja olin jo etukäteen päättänyt suhtautua asiaan kokeeksi rennosti. Maissa se hiipi ja radalla tehtiin ehkä kolminkertaisesti hylätty suoritus. Lopetin rentouskokeilun.

Toinen oli agilityrata, jonka hankalina pitämäni kohdat selvitettiin tuosta vaan. Oli mm. paikka, missä keinu näytti suoraan u-putken päihin, matka jatkui kuitenkin sivulle. Siinä onnistuimme. Mutta niin vaan Lysti ihan lopuksi haki hypyn, jota en ollut laskenut ansaesteeksi. Hylkäys. Tämä jäi kismittämään. Koira oli muuten hyvin kuulolla, otti kontaktit kauniisti ja ohjautui.

Kolmas oli agilityrata. Siinä oli pari takaakierron paikkaa. Vein ne molemmat pidemmän kautta, koska ovat Lystillä nopeampia. Nollalla juostiin loppusuoraa, kun hulmuturkki hyppäsi puomin alastulokontaktin yli ja maaliin. 5 vp. Argh!

Ei kommentteja: