perjantai 15. toukokuuta 2015

Alen Marekovic

Meille tuli kouluttamaan Alen Marekovic. Minulle oli täksi päiväksi yksi paikka, mutta emmin kovasti, osallistunko, koska viikonloppuna on kotikisat. Kävin eilen katsomassa koulutusta ja se näytti sen verran uusia tuulia antavalta, että osallistuin tänään Lykyllä.

Radalla oli aika ahdas alku - huonosti ohjaamalla koira oli väärällä hypyllä. Alun saattoi mennä kolmella tavalla. Ne kaikki testattiin ja kaikki myös onnistuivat. Kolmas oli sellainen, missä kepit leijeröitiin niin, että puomi jäi väliin. Lisäksi koira käännettiin putkeen puomin toiselle puolelle. Lykky ei epäröinyt sekuntin sadasosaakaan, vaan oli siellä missä piti. 

Tämän jälkeiset hypyt ohjasin pakkovalssilla ja valssilla, mistä putkeen, vähän vauhdikkaampi paikka, mistä takaakiertoon. Sitten tuli keinu, millä piti ottaa sivuttaisetäisyyttä. Lykky otti ekalla hyvin, toisella tuli jo aika vinoon, kolmas korjattiin lelulla ja neljäs oli hieno. Keinulta koira valssilla ja olkapäävedolla oikeaan putkenpäähän. Siinä oli myös A ja toinen putkenpää tarjolla. Jaakotuksen kautta A:lle, parille hypylle, mille persjättö. Eka kerralla osasin hyvin, toisella näytin persjätön myöhään, minkä vuoksi Lykky haki ekstrahypyn. Tästä puomille, takaakierto, valssi, putkeen, kepit, pari hyppyä ja maaliin hypyllä nro 26. 

Ekalla vedolla olisi tehty nolla, jos en alun kepin lähetyksessä olisi ollut väärässä kohtaa ja mikäli lelu ei olisi tipahtanut. :D Lykky otti kontaktit mainiosti, pidin huolen, että vapautin käskyllä. Kaikki ylösmenot osuivat. Alen ihmetteli suomalaista käytäntöä, miten ylösmenokontaktien kanssa ollaan niin tarkkoja ja miten epäreilu se on koirakoille. Oli helppoa olla samaa mieltä.

Kaiken kaikkiaan meillä meni hyvin ja Lykyn kanssa oli sujuvaa. Linjojen katsomiseen sain uusia ajatuksia. Kontakteja kannattaa treenata etupalkalla, jos itse on lähdössä sivuun. Persjätössä pitää muistaa näyttää uusi suunta ajoissa. Alen kehui Lykkyä ja hyvältähän se aina tuntuu. Lykky antoi kaikkensa ja selvästi väsähti kropaltaan eli tiputti riman väsyneen näköisellä hypyllä. Lopetin siksi harjoituksen vähän ennen kuin aika loppui.

***

Eilistä lomapäivää vietettiin pidemmällä kävelyllä. 


Lisäksi vieheleikitin Lykyn ja tottistelin sen kanssa. Lystin kanssa leikittiin narupallolla isolla kentällä. Pojan kanssa jahdattiin pallon haltijaa - Lysti oli niin polleana vedättäessään meitä. Sinne pitää mennä joskus ottamaan valokuvia. Tänään käytiin aamusta pitkällä luontokävelyllä. 

Lysti on ollut pihatöissä kaverinani, silppuaa oksia pienemmiksi. Joku allergeeni sitä ärsyttää ihan pihassa + metsässä, kuono kutiaa välillä mahdottomasti. 

Lopuksi laitan kuvia tulppaaneista. Tulee aika keväinen fiilis.Ei kommentteja: