tiistai 25. elokuuta 2015

Niskajumeja ja koirajuttuja

Koirat ensiksi, valitukset sitten.

Heräsin tänään 5.45. Ei vaan nukuttanut. Kiskon hyvät päiväunet myöhemmin. Vein koirat hallille aamuviileällä. Eilisiltana oli 25 vielä illallakin, joten treenaaminen ulkona on haasteellista muulloin kuin aamulla tai illalla. Täksi päiväksi on luvattu yhtä lämmintä.

Lystin kanssa treenasin rataa, jossa oli 3 hyppyä, kontaktit ja kepit. Tarkistin, että kontaktit pelaa. Palkkasin keinun alastulolle, mitä ei Lystin kanssa voi ikinä vahvistaa liikaa. Kepit onnistuivat mainiosti. Ohjauskuviona kokeilin pelkkää niistoa takaakierrossa, onnistui. Toisena kokeilin takaakiertoa ulkokautta ohjaten. Hyvin sujui. 

Lykyn kanssa tehtiin taas puomin ylösmenoja eikä se tehnyt yhtään virhettä. Kisaongelma niissä on siis vire- ja hallintajuttuja. Lykyn kanssa onnistui takaakierto pelkällä niistolla. Sen sijaan takaakierto ulkokautta ohjaten oli hankala pelkällä sisäkädellä. Vastakkaista vilauttamalla siitä tuli sujuva, poispäinkäännön tyyliin. Pitkittäisellä hypyllä kokeilin eri ohjauksia ja sain niihin jotakin tolkkua.

Hallinnan testaamiseksi jätin Lykylle autohäkin oven auki, kun treenasin Lystiä. Siellä se Lykky nakotti hiljaa ja kauniisti. Tämä on yksi Projekti Vireen poikimia juttuja: autohäkistä ei tulla ilman lupaa. Homman olen kerran testannut puolivahingossa, koska häkin ovi unohtui auki. Olen ehkä sen kertonutkin. Olin hallissa onnellisen tietämättömänä, kun haukkuvia koiria kulki autoni ohi. Hallilta tultuani säikähdin, kun autohäkin ovi rekotti auki. Kirmasin autolle ja pääsin huokaisemaan. Lykky makasi häkin perällä kyllästyneenä: "Onko testi jo ohi?"

***

Sitten huonompi osio. Selkäni takia joudun tekemään päivätyötäni asennossa, joka ei ole niskoille ergonominen. Tähän saakka niskat ovat kestäneet, mutta nyt on isoja ongelmia. Vasemman yläraajan hermotkin oirehtii. Olen s-lomalla ja varon niskojen yliojennusta yli kaiken. Kotikoneella on vaikea olla. Onneksi kännykän nettiä voi käyttää selälläänkin.

Ei kommentteja: