keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Hajuerottelu jatkuu

Sain edellisen kirjoituksen jälkeen hyviä neuvoja.

Satu kehotti kysäisemään hajuerotteluun apua tokoilijoilta, koska tietyn hajun etsiminen muistuttaa tunnaria. Pilke silmässä hän ehdotti myös huonompaa palkkaa. Eeva ehdotti, että ottaisin ilmaisuja alkuun pelkällä hajustetulla purkilla ja sitten vasta liittäisin toisen purkin. Niin taisin Lystille joskus opettaa tunnarin. Siri ehdotti purkkilaudan hankkimista. Kouluttaja ehdotti purkkien jättämistä pois, vastinhajun laittamista näkymättömiin tai pimeässä nuuskuttelua.

Lysti osaa tunnarin, Lykkykin sen osasi auttavasti. Purkkilautaa (lauta, jossa purkit pysyvät koloissaan pystyssä) en tähän hätään saanut porattua.

Tein neuvoista sekoituksen. Otin vanulaput pois purkeista. Käytin Lystille "oma"-käskyä, joka oli tunnarikäsky. Tällä Lysti nuuskutteli ja haki oikean lapun minulle. Tähän yhdistyi nyt siis nouto ja ilmaisu unohtui.

Lykky ilmaisi aluksi pelkkää hajulappua. Se tuntui hokaavan, mitä halusin. Lopulta sen nuuskuttelun pilasi maksanpala, joka oli palkkana ja sai koiran aivan villiksi (haukkumista, maahan syöksyilyö, lappujen maistelua ja viskelyä tassuilla). Onneksi en ottanut videolle.

Niska oli aiemmin parempi, mutta nyt on tullut takapakkia. Sitä on särkenyt/kuumottanut eilen ja tänään. Olen rauhoitellut sitä selälläni jääpussin kanssa. Seuraava fysioterapia on ylihuomenna. Odotan sitä innolla. Viime viikko oli taukoa työntekijän loman takia.

Ei kommentteja: