lauantai 5. joulukuuta 2015

Vonkuvan Tuhmikin kanssa kisoissa

Torstain treenit antoivat ennakkovaroituksen siitä, että Lysti pitää agilitysta ja vauhdista.

Muotka tuomaroi kaksi ensimmäistä agilityrataa. Ensimmäisen radan alku oli aika mutkikas, mutta Lysti vastasi hyvin ohjaukseen. Kepit se haki hyvin. Takaakierrot onnistuivat mainiosti. Putki-puomi-erottelu pelasi, mutta himputin elikko hyppäsi puomin alastulolta liian aikaisin. Pimeän putkensuun se haki hyvin. Maaliin vitosella, etenemä 4,47 m/s. Hävittiin voittajalle vajaa 3 sekuntia. Sen perusteella vauhti on entinen, jopa yllättävän nopea, mikä ilahdutti. Koiruus on kunnossa.

Toisella agilityradalla oli alku vielä vähän mutkikkaampi, mutta Lysti kääntyi hyvin. Putkiansan vältimme. Pimeän putkikulma löytyi lähettämällä. Keinu, A ja puomin alastulo oli nyt ok, mutta ennen seuraavaa 180 asteen käännöstä jarrutin liikaa ja saatiin siitä vitonen. Kepeille Lysti upposi hyvin, mutta harppasi seuraavaksi kaksi keppiä kerrallaan. Tätä harjoiteltiin vielä toiseenkin otteeseen. Lopussa ei ollut ongelmia.

Kolmas agilityrata oli Suomalaisen Jarin. Heti alussa oli kiemura, jossa kahden takaakierron jälkeen valssasin ennen u-putkea, jonka toiseen päähän Lysti piti saada. Lysti ehti livahtaa taakseni, muttei imaissut itseään väärään putkenpäähän, vaan tuli takaisin ohjaukseen. Olin sen verran kääntynyt, että koira haki kepit ja siitä hylkäys. Jatkettiin rataa kuin mitään ei olisi tapahtunut. Kepeillä pääsin erkaantumaan ja sain ohjattua sitä seuranneen hankalan paikan pakkovalssi-jaakotuksella. Sitä seurasi takaakierto, pieni suora, jonka päässä taas takaakierto, mikä ei ollut ongelma. Yhdelle slalomin hypylle lähetin Lystin kaukaa ja se haki sen hienosti. Lopussa puomilla Lysti viiletti edellä, ponkaisi iloisena puomin alastulon yläpuolelta, siitä renkaalle ja maaliin.

Tämä kolmas rata oli ohjauksellisesti selvästi paras ja rohkein. Helppohan sitä oli mennä, kun oli hylkäys alla. Kepeillä en olisi uskaltanut ottaa etäisyyttä niin paljon, jos olisi ollut nolla alla. Samoin lähetys kauemmalle esteelle olisi jäänyt. Lysti reagoi ohjaukseen, kuten kuului ja pääsin sen ohjaamisen makuun. 

Lähdöissä Lysti vonkui ja olisi varastanut joka kerta, mutta palautin sen lähtöön. Puomin alastulo vaatii tulevissa kisoissa keskeytyskuuria taasen. Muuten jäi hyvä mieli. Niin, ja tassut kestivät. Joku allergisoiva rikkaruoho on menettänyt tehonsa pakkasten myötä.

Ei kommentteja: