tiistai 26. tammikuuta 2016

Agilityhallilla

Kävin siesta-aikanani agilityhallilla molempien koirieni kanssa. Koska en jaksanut rampata autolla, otin molemmat halliin. Päätin treenata vireenhallintaa samalla ja saada koirille vähän kiritystä. Sidoin toisen talutushihnasta kiinni aitaan, kun treenasin toisella.

Lystillä menin valmennuksen rataa. Se vaati tarkemman ohjauksen kepeille ja takaakiertoon. Siivekkeen ympäri kierrättäminen onnistui hyvin niistolla. Kepeillä Lysti kesti hyvin leijeröintini. Aluksi kulma oli sille hankala, mutta toistolla osasi. Puomin ylösmeno oli silläkin hilkulla. 

Lykyn kanssa treenattiin puomin ylösmenoa ja nopeita vapautuksia alastulolta kepeille. Se kyllä hakee kepit upeasti. Lähdin hypyiltä etenemään nopeammin niistosta ja valssista, rimat kestivät. Vedätin sitä kunnolla ja voi että oli ihanaa! Persjätössä rima tulee edelleen alas, jos olen myöhässä. 

Treenasin  molemmilla kolme kertaa. Lysti odotti omaa vuoroaan haukahdellen kimakasti. Lykky oli hiljaa. Ekan odotusvuoronsa jälkeen se oli pakittanut hihnansa tiukalle ja seisoi takakenossa. Päätin antaa sen olla kokonaan irti Lystin treenauksen ajan. Samanhan se osasi vieheleikissä kuukausia sitten. En antanut Lykylle mitään käskyä, sanoin vain tyyliin "sä jäät tähän", kun lähdin Lystin kanssa radalle. Lykky kävi itse istumaan. Lystin kanssa otin useita startteja ihan Lykyn edestä, kiritin Lystiä kepeillä, palkkasin saalis- ja vetoleikeillä. Lykky ei inahtanutkaan. Treenin jälkeen kytkin Lystin aitaan, kehaisin Lykyn, annoin sille purun patukkaan ja jatkoin agilitylla. - Lykky kykenee ihan uskomattomaan vireen hallintaan.

Ei kommentteja: