sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Kisoissa molempien kanssa

Onneksi sain pojan kaveriksi. Lystin olin ilmoittanut 2 agilityradalle, Lykyn kaikille kolmelle radalle. Lysti lähti toisena ja Lykky viimeisimpänä. Poika auttoi lämmittelyssä ja jäähdyttelyssä sekä kuvasi. 

Tuomarina toimi Tomas Berglund, en ole ennen hänen radoillaan ollutkaan. Joka radalla oli hankalat keppikulmat, joiden jälkeen piti vaihtaa ohjauspuoli. Vaikka olen treenannut tiukkoja takana leikkaamisia ja persjättöjä, meni silti pupu pöksyyn ja väänsin ihmeellisiä valssin ja päällejuoksun sekoituksia keppien jälkeen. 

Ensin mentiin Lykyn kanssa hyppäri. Se oli etukäteen toivottoman oloinen rataprofiili, suorat putket juostiin peräti 5 kertaan. Lykky lähti kuin tykin suusta. Muista jatkossa, että vauhtiin tulee treeneihin verrattuna 20 % lisää! Se haki kepit upeasti, mutta niiden ja pituuden jälkeen oli takaakierto, minkä jälkeen välistävedot. Myöhästyin välistävedossa ja se oli siinä. Rimakin tipahti.

Sitten oli agilityrata. Meidän piti Lystin kanssa lähteä neljänsinä, mutta kaksi oli alusta pois, joten starttasimme toisina. Rataantutustumisen jälkeen hain Lystin pojalta, mikä tuntui luksukselta. Toinen este oli muuri, joka oli päin keppien keskiosaa. Valssasin muurilla, minkä jälkeen vaihdoin tosi huonosti kepeillä puolta. Putken jälkeen oli välistäveto, missä liukastuin, mutta pysyin pystyssä. A:n Lysti otti hyvin, sieltä parin hypyn kautta putkeen, keinulle ja u-putkeen, minne linjasin, muutaman hypyn kautta puomille, ja maaliin. Lysti otti kontaktit hyvin eikä häiriintynyt kepeillä, joten saatiin nolla. Se myös kääntyi pituudelta 90 astetta ihan nuollen.

Käänsin ohjaussuunitelmani Lykky-asentoon. Lykyn kanssa liukastuin ihan samassa kohtaa, mutta silti tehtiin nollaa loppuun saakka, kunnes puomin ylösmenolta tuli vitonen. Muuten kontaktit olivat sellaiset, kuten olin opettanut. Keppien lopuksi söhläsin taas, mutta ei se Lykkyä haitannut. Viimeiseltä hypyltä olisi joku varmaan antanut kiellon, mutta sellaista ei saatu. Hyppykieltojen suhteen linja oli kaikille sama ja hyvä niin. Tällä radalla Lysti tuli toiseksi ja Lykky viidenneksi.


Kolmannella agilityradalla linja keinulle oli vähän hankala, mutta ajattelin saavani Lystin kanssa etumatkaa. Kepeille vienti ja puolenvaihto oli taas haastava. Lystin kanssa tehtiin nolla.


Lykky loikkasi puomin alastulolta. Tuomarin luvalla palautin sen siihen ja jatkoimme rataa. Koira uusi temppunsa A:lta, minkä jälkeen talutin sen maaliin. 

Lysti tuli tälläkin radalla toiseksi. Kaksi kaivattua agilitynollaa rikkaampina saimme SM-nollat kasaan. Ensi kesänä se olisi sitten 4. kerta yksilö-SM-kisoissa Lystikin kanssa. Sen ohjaaminen tuntui tänään hyvältä ja helpolta.

Poika ei ollutkaan nähnyt Lystiä vähään aikaan, totesi sen saaneen lisää karvoja ja massaa sitten tammikuun. Lystille onkin heppa sopinut. Näin Lysti sai uuden kutsumanimen: "Pörrösaurus Rex".

Ei kommentteja: