lauantai 13. elokuuta 2016

Vaatii pientä laittoa

Seuran omissa kisoissa tuomaroi Arto Laitinen. Hän teki koirille mukavat, nopeasti etenevät radat, joissa oli myös ansoja ja tarkan ohjaamisen paikkoja. Lysti lähti neljäntenä, Lykky siitä 20 koiran jälkeen viimeisimpänä. 

Oli luvattu koko iltapäiväksi sadetta. Kerrankin ennustus meni vähän pieleen ja kokonaisvaltaisen kastumisen ennakointi valui hukkaan. Sade pysyi paria hetkeä lukuun ottamatta maksimissaan ripeksimisen tasolla. Tuuli puuskittain. Sää oli kuin syyskuun lopussa. 

Ensinnä kisattiin hyppäri. Lysti teki oivaa rataa, mutta keppien jälkeen pakkovalssia hypylle ennakoidessani ohjasin sen rintamasuuntani mukaiselle hypylle. Hylkäys. Muuten puhdas rata. Gnaa.

Lykky ei tullut pituuden jälkeen sivulle takaakiertoon, vaan lukitsi aika kaukaa u-putken väärän pään. Hylkäys. Se tiputti myös ainakin yhden riman. 

Agilityradalla Lysti ohjautui oivasti, mutta hyppäsi A:n alastulokontaktin yli. Sen sijaan keinu ja puomi olivat nätit. Vitonen, sijoitus 5. 

Samalla radalla Lykky tiputti heti alkuun mutkassa muurin kalikan. Kohta se hyppäsi A:n alastulon yli, toruin sitä sillä tavalla kuin tuomarin ja yleisön silmien alla voi torua ja kiikutin maaliin. Hylkäys.

Toisella agilityradalla Lysti teki keppivirheen, ei taipunut toiseen väliin. Kulma oli helppo, mutta virhe Lystille tyypillinen. Tai ei tyypillinen, mutta ei myöskään eka kerta tai yllätys. Kontaktit se suoritti hyvin. Ihan lopussa en ottanut sitä kunnolla putkesta mukaani, vaan kiirehdin mutkaiselle "loppusuoralle". Lysti poimi renkaan ja saimme hylätyn suorituksen. En muista, milloin olisin kisoissa leijeröinyt, mutta nyt tein niin onnistuneesti. Lisäksi pakkovalssi oli harvinaisen sujuva, Lysti luki sen ihan älyttömän ajoissa. Lasketaan ne plussiin.

Lykky meni alun ansaan. Heti alussa putken ja sitä seuranneen hypyn jälkeen avautui maisemaan kepit, keinu ja puomi. Piti mennä keinulle. Olin rekisteröinyt kepit, joille Lykky uppoaa mielellään. En silti ohjannut tarpeeksi vahvasti, koska pelkäsin riman tiputusta, joten se ehti sinne livahtaa. Kontaktit se otti nyt hyvin, pysähtyi niin, että pääsin kehumaan. A:n jälkeisessä elämässä tehtiin taas putkivirhe, mikä sinetöi hylätyn radan. Rimoja ei tällä radalla tippunut. Kehuin maalissa hyvin.

Huonoa:
  • Kuusi rataa: 5 hylkäystä ja yksi vitonen, ei voi olla tyytyväinen
  • Lykyn kontaktivirhe
  • Lykky tiputti aluksi pari rimaa ja muurin kalikan
  • Lystin keppivirhe helpossa paikassa
Hyvää:
  • Molemmat pysyivät lähdössä
  • Lykyn toisen agilityradan kontaktit
  • Lystin ohjattavuus
On se jännää. Silloin, kun nollia tulee, radoista jää helppo vaikutelma, samoin kuin koko agilitysta. Sitten, kun on tällainen musta lauantai, ihmettelen, miten ikimaailmassa voi mitään nollia saada. Jos ei petä ohjaus, niin pettää koiran osaaminen. 

Mietin omaa virettäni, oliko vika siinä. Ehkä olin vähän löysä? Ei juuri jännittänyt. Ehkä onnistuminen viime viikonloppuna tuuditti väärään onnistumisen uskoon? Toisaalta eka radalla en aavistanut, että saisin ohjauksellani Lystin poimimaan väärän hypyn tai Lykyn väärään putkeen. Tai toisella radalla Lystin hyppäämään A:n kontaktin, saman fiban teki Lykkykin. Tai Lystin keppivirhe, en puskenut sen päälle. Lykyn ohjaus olisi voinut olla jämäkämpi, jotta se olisi kääntynyt keinulle eikä kepeille, mutta sen tiukat ohjaamiset saavat yleensä rimat tippumaan. Noh - opetellaan lisää.

Selästä ja niskastani en ole aikoihin maininnut. Kirjataan nyt ylös varmuuden vuoksi, että töiden alettua niskan maitohapot ja polte ovat lisineet enenevissä määrin työpäivän kuluessa eikä ilmiö näytä hellittävän viikonloppuna (nytkin polttaa). Selkää kiristää inhottavasti, mikä ajoittain säteilee jalkaan.

Ei kommentteja: