lauantai 10. joulukuuta 2016

Kataisen Sannan valkku

Kataisen Sannan opissa olen käynyt vuosia sitten. Sain hänet meidän hallille, joten pääsimme treenaamaan ihan "kotona". Menin Lykyllä.

Tuli muutamia hyviä huomioita:
  • Lykky tiputti riman muutaman kerran. Ohjauksessani ei ollut aina vikaa. Koira saisi oppia sietämään epätäydellistäkin (...) ohjausta, joten sai hetken miettiä tekosiaan tiputusten jälkeen. Tällä alkoi jalat nousta paremmin. Tässä välillä olen vain soimannut itseäni, mutta voin kouluttaa Lykkyäkin.
  • Puolivalssien käyttöä voin alkaa vähentää, kun opetan koiran tulemaan vastakkaiseen käteen. Tätä muistutettiin pari kertaa ja sen jälkeen koiruus osasi. On paljon mukavampaa  ja nopeampaa juosta eteenpäin kuin sivuttain ja taaksepäin.
  • Lykky löysi hyvin oikean putkensuun pienellä rytmityksellä ja käännöllä.
  • Kepeille oli parempi reitti niin, että olin pois alta ulkopuolella. 
  • Niistokohdassa oli parempi mennä ohjaamaan riman toiselta puolelta. Tuli muutamia muitakin "entä jos kokeilet ohjata tältä puolelta" -juttuja. Sopivalla tavalla ravistelevaa sellainen, varsinkin, kun ehdotettu on parempi. :D
  • 90 asteen kulmassa toisiinsa olevien hyppyjen ohjaus ulkopuolelta onnistui ilman ihmeellisiä ohjauskuvioita liikkumalla itse eteenpäin ja antamalle koiralle tilaa.
Ai niin. Lysti on 2. varasijalla FMBB eli Belgien maailmanmestaruuskisojen Suomen agilityjoukkueeseen. Kilpailut pidetään Saksassa huhtikuun lopussa. Olisi kannattanut poimia enemmän muutamia tyrkyllä olleita nollia. Harmittaa, että annettiin tasoitusta myös niskani ja Lystin tassujen vuoksi.


Ei kommentteja: