sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Tupla-Lystikki

Oltiin kisoissa.

Lähtö tapahtui aamuvarhaisella. Heti alkumatkasta nopeusmittarin lähennellessä 100 km/h katsoin, kuinka vasemmalta lumipenkasta nousi pupu tielle. Pupu kasvoi korkeutta ja muuttui isoksi peuraksi. Onneksi tie oli sula, ehdin väistää vastaantulijoiden kaistalle, jossa ei ollut tulijoita - ja katsoin auton etukulmasta muutaman metrin päästä juossutta valkoista peräpeiliä. Viimeisinkin unihiekka karisi siinä sitten.

Lystillä starttasin kolme lähtöä, Lykyllä vain hyppärin. Tuomarina oli Luomala. Halli oli meille uusi. Katossa oli pyörivät tuulettimet, joita Lysti panikoi alkuun. Sitten se onneksi tottui niihin.

Eka radalla Lysti tuli mainiosti ohjaukseen, väisti ansaputken, pujotteli virheittä ja otti kontaktit kuten kuuluu. Oma ohjaukseni oli erikoinen, löysin itseni välistä eri puolelta kuin piti. Nolla tuli, sijoitus 6./60.

Toisella radalla Lysti jatkoi erinomaista työskentelyään. Itsekin skarppasin ja päätin oikeasti ohjata reippaasti. Niin teinkin. Lysti kiitti, hoiteli putki-puomierottelut ja niin ees päin - ja teimme nollan. Nyt sijoitus oli 8./64. Kärjestä jäädään se viitisen sekuntia.

Kolmas rata oli hyppäri ja sen ohjaus harmittaa jälkeenpäin. Kolmannelta hypyltä matka jatkui putkelle, jonka jälkeen piti leijeröidä hyppy. Alun perin ajattelin kääntää koiran valssilla kolmoshypyn siivekkeen ympäri ja jatkaa putken oikeaa puolta. Näytti siltä, että koirat systemaattisesti hyppäsivät suoraan. Vaihdoin ohjaukseni sellaiseksi, että Lystin ei tarvinnutkaan kiertää siivekettä, vaan jatkaa suoraan, minun piti juosta putken toista puolta. Putken jälkeen tuli kiire. Ehdin hyvin ohjaamaan, mutta linjani venyi ja työnsin Lystin takaakiertoon. Muuten tehtiin nollaa. 

Samalla radalla Lykyn kanssa ohjasin alkuperäisen suunnitelman mukaisesti. Lykky tiputti yhden riman, joten vitonen sille. Lisäksi se hyppäsi yhden hypyn ristiin, just sen putken jälkeisen, ja siinä tuli lenkkiä. Aika olisi riittänyt kärkikahinoihin.

Tässä on kuva Lystistä ja minusta viime viikonlopulta. 

Kuvan julkaisuun olen saanut luvan Jukka Pätyseltä/Koirakuvat.
P.S. Jos en väärin laskenut, niin tänään olen kisannut 465 virallista agilitystarttia.

Ei kommentteja: