perjantai 3. helmikuuta 2017

Lystin lukemat ja hajatelma

Lysti nousi 1. varasijalle belgien MM-mittelöitä ajatellen. Siltä varalta, että noustaan vielä joukkueeseen, hain sille leptospiroosi-rokotteen, jota eläinlääkäri suositteli. Tehoste annetaan 3-4 viikon kuluttua ja sitten vuosittain, jos suojaa tarvitaan. Eviran sivuilla oli sen verran tuhtia faktaa, etten uskaltanut jättää rokotusta väliin. "Bakteeri on hyvin tarttuva, ja tunkeutuu elimistöön usein limakalvojen kautta. Tauti voi tarttua eläimistä myös ihmiseen. Tartunta saadaan tavallisimmin suun kautta tai sisäänhengitysilman välityksellä. Infektoituneen eläimen virtsa levittää tautia tehokkaimmin." Sitä saa myös lätäköistä ja ojista juomalla, kiva. Lystille täytettiin myös passi. 

Lysti painoi 23,2 kg eli laihduttamisen voi lopettaa. Nyt kun tietäisi, mikä on oikea ruokamäärä. Puoli desiä enemmän ruokaa kuin ennen?!?

Eläinlääkäristä tultua kävin hallilla Lystin kanssa. Palkkasin sitä kontaktien alastulolla keitetyllä possun sydämellä. (Voi possuparkaa.) Ei puhettakaan, että koira olisi tehnyt yhtään virhettä. Keppejä se ei edelleenkään hae yhtään hankalammasta kulmasta. Lykyn tassu on kunnossa, mutta en sitä ottanut eläinlääkäriin kyytipojaksi.

Hajatelma: Niska on edelleen kipeä. Viikolla kirjasin työjuttuja, kun aloin ihmetellä, miksi kirjoituksesta puuttui kirjaimia. Olen joskus yläasteella opiskellut 10-sormijärjestelmän, joten kirjoitan näppäimistöön katsomatta. Nyt A ja S eivät tekstiin ilmaantuneet. Eipä toimineet vasen pikkurilli ja nimetönkään normaalisti. Mietin hetken, onko minulla aivoinfarkti, mutta pidin todennäköisempänä niskan hermovikaa. Ne ovat just ne sormet, joiden hermotusta pullistuma estää. Sormet toipuivat sittemmin. - Samalla pitää suunnitella mahdollista Saksan belgi-MM-reissua Lystin kanssa. Toisaalta Berliiniin lento kestää alle 2 tuntia. Oloa hämmentää lisää, että joutunen perumaan tulevan sunnuntain kisat.

Ei kommentteja: