sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Lystille triplanolla ja hyppyserti

Lähdin aamusta perhematkalle Lystin kanssa. Tie oli kuiva eikä lumi jäänyt maahan, vaikka sitä perillä satoikin. 

Kaksi ekaa agilityrataa oli Herralan. Kolmas rata oli Suomalaisen hyppäri. Pidän molempien radoista, joten ennakkofiilis oli hyvä. 

Eka radan alku oli loivasti kiemurteleva. A:n jälkeen tein valssin, jotta sain koiran käännettyä u-putken edestä hypylle. Puomin jälkeen oli vähän slalomin tapaista. Näistä toisen hypyn ohjasin huonosti, jolloin Lysti käännähti väärään suuntaan. Sain sen ohjattua väärän siivekkeen ympäri ja siitä kepeille. Siinä paloi aikaa. Lopussa ei ongelmia ollutkaan, joten tultiin nollalla maaliin ja oltiin viidensiä.

Toisella radalla sukellettiin heti aluksi u-putken toiseen päähän. A:n jälkeen oli sama kuvio. Puomin jälkeen oli linjoissa ja kuvioissa miettimistä. Puomilta käännyttiin 180 astetta takaisin päin, jouduin Lystin saattelemaan puomin päähän. Heti tämän jälkeen ennen A:n ali menevää putkea olisi ollut parempi pyörittää koira toisen siivekkeen ympäri, mutta koska niin ei oikein ehtinyt tehdä, piti ottaa väärä siiveke. Tämä sujui suunnitellusti. Keppien jälkeen piti valssata pariin otteeseen u-putken edessä ja Lysti totteli. Sitten loppukiemurat ja maaliin. Nolla taas ja nyt oltiin kolmansia. Tämä oli meiltä päivän sujuvin rata.

Hyppärillä oli tosi jännä alku. Eka hypyltä käytiin ihan sivussa tekemässä yksi takaakierto ja palattiin eka hypyn vierelle lyhyeen putkeen, miltä jatkettiin kepeille. Valitsin ulkopuolen kepeille viennissä ja Lysti niille mukavasti upposikin. Sitten oli takaakiertoja, tein jopa takaakierto-persjätön, jossa inhottavan sadasosasekunnin en nähnyt koiraani. Vekkasin Lystin putkeen ja sitten olikin 7 metrin väleillä pituus ja muuri ja suoran päässä pitkittäinen hyppy. Olin jäljessä, joten Lysti hypyn jälkeen aprikoi, minne kääntyä. Sain sen käännähtämään aprikoinnin jälkeen oikeaan suuntaan. Sitten takaakierto, suora putki ja taas piti koiran hypätä suoraan ja käännähtää. Tässä oli toinen huono paikka, koska jäin jälkeen. Lopussa oli välistäveto, putki ja loppuhypyt. Tehtiin nolla. Oltiin kolmansia ja Lysti sai hyppysertin. 

Vuosi sitten Lykky sai samana päivänä agilitysertin, muistelin sitä menomatkalla. Tänään oli jotenkin kauhean herkkä paikka pokata palkinnot ja hyppyserti enkä siitä ilman kyyneliä selvinnytkään.

Lysti sai possun keitinlientä juomaksi. Se on aika tarkka prosenteista. Jos lantraan sitä vedellä liikaa, koira ei juo. Tänään viimeisin satsi oli liian laimeaa. Anteeksi Tikkinen.


Oli pohdinnat unohtua. Lykky oli herkkä ohjattava eikä antanut mitään anteeksi, sujahti väärälle esteelle tai tiputti riman. Mutta herkkä on Lystikin. Jos sille ei kunnolla merkkaa käännöstä, se jatkaa suoraan. Lisäksi tänään tuli monta turhaa kaarrosta tai käännöstä, erityisesti hankalasti ohjattavien hyppyjen jälkeen. Todennäköisesti Lysti reagoi rytmini muutokseen ja se näkyy sitten noin. Pitäisi taas videoida. 

2 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Onnea tripla nollista ja hyppysertistä!

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kiitos Hanna!