sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Tikkinen kisoissa

Lysti oli kisoissa ja Gibli turistina. Viimeksi olemme kisanneet marraskuussa ja sen jälkeen Lystin kanssa olen treenannut varmaan pari kertaa. Tuomarina oli Anders Virtanen, jonka radoista pidän.

Eka radalla Lysti loikki puomin ja A:n alastulokontaktit. 

Toisella radalla keskeytin radan puomin loikkaan. Sitä ennen Lysti teki keppien aloitusvirheen ja ehti ottaa A:n kontaktin. Koska virhe oli alla, testasin myös kepeiltä erkaantumista, mikä onnistui.

Kolmas rata oli hyppäri. Siltä vitonen rimasta, ehkä olin edessä päällejuoksukohdassa? Vitosella sijoituimme toiseksi.

Rata on muutettu kivituhkaksi. Omalle jalalle se oli kiva ja minusta tuntuu, että koirille reilu. Hallissa ei enää niin kaiukaan. Toisaalta maksien kisaamisen aikaan halleissa on hiljaisempaa muutenkin, kun hallin reunamilla bokseissa olevien minien räksytys puuttuu.

Kisasin ensimmäistä kertaa pikkumaksien aikakautena. Tuntui, että tunnelmasta on hävinnyt jotakin. Kisat muuttuvat pikkukisoiksi, kun osallistujamäärä luokassa puolittuu. Ei sillä, etteikö pikkumakseille matalammat rimat olisi järkevämmät.

Gibli pääsi tapojeni vastaisesti hihnassa tutustumaan ystävälliseen gronttu-urokseen. Gibli oli haltioissaan ja tanssahdeltuaan kylki edellä etuosa alhaalla korvat luimussa, luikautti itsensä uroksen etujalkojen väliin ja katseli sieltä tyytyväisenä. Sen jälkeen jatkoimme matkaa.


Ei kommentteja: