torstai 12. heinäkuuta 2018

Treeniä

Näin sitä pompahdettiin takaisin pinnalle kuin hukutettava anoppi.

Ennen aamukahvia ajoin hallille koirain kanssa. Hetken kehtuutti auton pakkaaminen, mutta muistutin itseäni, kuinka tilanne voisi olla aivan toisenlainen. Tämän realiteetin älyäminen riitti. Oli hellepäivän aamu. Luulin olevani hallilla ainoa. No en ollut. Pihassa oli neljä muutakin autoa, mutta ei siitä ongelmaa tullut. Gibli sai vähän häiriötä ja kävikin tervehtimässä pariin otteeseen treenikaverin, joka ystävällisesti noudatti ohjeitani ja oli huomaamatta koko koiraa.

Giblille on "jarrun" opetus kesken, se hyppäisi mieluiten täysillä eteen. Tein ensin okseria (25-35 cm) lyhennetyllä välillä ja sen jälkeen kombinaation, missä toisessa päässä on mutkaputki, keskellä hyppy ja toisessa päässä 5 hypyn hevosenkenkä (rimat 30 cm). Tässä hevosenkengässä Gibli on yllättävän taitava, että kyllä siltä se maltti, jarru ja tekninen osaaminen löytyy. Keinulla harjoitutin loppuasentoa ruualla. Turha kait sanoa, etten vieläkään tiedä, opetanko A:lle ja puomille pysäytys- vai juoksukontaktit.

Lystin kanssa menin samat kuviot, lisäksi puomia ja kepit. 

Eilen kävimme metsälenkillä. Koirat kahlailivat ja uivat omaehtoisesti. Oli huojentunut olo.

Giblin hermoista noin yleisessä mielessä pitää vielä mainita. Eilen metsikössä Lysti jahtasi paarmoja ja muita pörriäisiä. Gibli istui vieressäni, kun Lysti yhtäkkiä syöksähti minun ja Giblin välistä leuat loksuen paarman perässä. Gibli ei reagoinut mitenkään. Joku toisenlainen koira olisi reagoinut, kun joku syöksyy kohti tuimana hampaat välkkyen.

Ei kommentteja: