lauantai 14. heinäkuuta 2018

Tuplanolla-Lystikki

Alkaa tareta. Tänään oli virallisesti enimmillään 28,1 lämmintä. 

Olin ilmonnut Lystin kahteen starttiin kotikaupunkiin. Lähdöt olivat vasta illalla. Lämpötilan puolesta armollisempaa, tai no, 25-26 astetta virallisesti vielä illallakin. Huonoa se, että koko päivä meni odotellessa. Jätin Giblin kotiin, en halunnut sitä autoon paahtumaan.

Eka rata oli Jouni Kauton agilityrata. Se oli kivan sujuva, mutta oli haasteitakin. Putki-A-erottelu, ja puomin ali menevä putki, jonka jälkeen hyppy, jolta 180 asteen käännös. Kepeille tuli pituuden kautta suoraan linjaan lujaa. Puomin jälkeen oli takaakierto ja maalihyppy. Lysti teki työt kuten kuuluu, nollalla maaliin ja nollavoitto jättäen kovia nimiä taakseen! On se aarre.

Toka rata oli Arto Laitisen hyppäri. Siitä löytyi useampi ansakohta. Heti alussa tyrkkäsin Lystin etäisimmälle hypylle ja jäin tekemään valssia hyppyjen "tälle puolelle". Sitten olikin suoran putken pää ja kepeille meno vierekkäin. Käänsin kuonon oikeaan suuntaan ja Lysti haki kepit hienosti. Keppien jälkeen oli taas putkea tarjolla, mutta ohjasin Lystin kauempaan eli oikeaan putken päähän. Sitten oli muutama kiemura ja sokkoputken haku. Sokkoputki syötti seuraavaan putkeen, mutta kuuluikin hypätä sivulla ollut hyppy. Lysti tuli hienosti ohjaukseen. Siitä taas putkeen ja koiran ohjaus sivuun, ettei sujahda ansaputkeen. Näin aukeni maalisuora ja nollalla siitä maaliin. Nopeutta oli tällä radalla 4,64 m/s eli samoja vauhteja kuin ennenkin. Sijoituimme 7.:ksi.

Niinpä meillä on nyt sitten tupla tehtynä.  Lähdin kisoihin sillä mielellä, että voisivat jäädä viimeisiksi Lystin kanssa, mutta ei nyt siltä tunnu. Miten koira voikaan mennä kuin ajatus? Miun mössykkäin.


Ei kommentteja: