lauantai 5. tammikuuta 2019

Uuden vuoden alku

Lysti pelkäsi raketteja entiseen tapaan ja vietti vuoden vaihtumisen vessan komeroiden alla. En uskaltanut lähteä evakkoon, jotta olisin tekemässä edes alkusammutusta. Tuosta vierestä aina ammutaan raketteja, max 3 metriä autokatoksestani, ja niitä löytyy seuraavana aamuna pihalta, terassilta ja auton vierestä. Nytkään tuuli ei haitannut ampujia lainkaan ja meininkin oli entisenlaista. Gibli loikoili rauhallisena olkkarin lattialla. Lykky oli aikoinaan vähän paukkuärtyisä. Giblissä ei sellaistakaan piirrettä toistaiseksi näy.

Sitten tulikin lunta. Täällä sitä on virallisesti 45 cm, mikä tuntuu paljolta ja ihanan talviselta. 


Pakkastakin on ollut hyvät lukemat. Ulkona kävimme vain lyhyesti, keskityimme jumppaan. Nyt on taas lauhtunut. Ehkä saan kaivettua lumikengät esiin.

Gibli hakeutuu mielellään takan lämpöön.
Gibli sai jostakin urtikarian. Kuono turposi silmissä ja kutisi kovasti. Annoin yhden setiritsiini-tabletin (annoskoko juuri sopiva) ja parissa tunnissa vaiva oli ohi. Jotkin ovat joutuneet käyttämään kortisonitabletteja. Lystille tuli aikoinaan samanlainen eikä ikinä uusinut.

Noiden laikkujen kohdalta iho on turvonnut isoiksi
rakkuloiksi. 
Sitten Giblikki aloitti housukauden. 

Lysti on ihanan pirteä ja leikkisä. Lenkin lopuksi se alkaa aina kiskomaan talutushihnaansa. Nyt polut kulkevat lumikasojen yli. Tulin vauhdilla alas sellaisen huipulta Lystin avustamana. :) Gibli alkoi leikkiä niiailemalla etuosallaan. Siinä sitä sitten pelmuttiin.

Ei kommentteja: