keskiviikko 22. huhtikuuta 2020

Lysti-parka sairastaa

Viime viikolla Lystin maha kävi löysäksi. Ajattelin, että on jotakin "normaalia". Viikonloppuna yöt alkoivat olla levottomia öisine pihalla käymisineen, mutta muuten Lysti oli pirteä ja ok. 

Maanantaiaamuna ruoka ei maistunut, mikä oli poikkeuksellista, ja aloin uumoilla pahempaa. Tikkinen teputti ympäriinsä läähättäen ja yhtäkkiä se oksensi veristä limaa. Soitin eläinlääkäriin, jonne päästiin pian. Sanoin epäileväni haimaa. Peruin töitä. Ennen eläinlääkärille menoa Lystin ripuloi verta. Meidät ohjattiin sivuovesta suorinta tietä tutkimushuoneeseen. Otettiin verikokeita, missä ei heti ollut hälyttävää, osa lähti eteenpäin. Vatsa ultrattiin tarkasti, vähän oli haimassa lievää muutosta, muuten ok. Lysti oli tipassa tunnin ja sai eri lääkkeitä. Päästiin kotiin. Hoito auttoi: levottomuus, läähätys, oksentelu ja ripulointi jäi. 


Eilisiltana maistui jo ruoka. Väsynyt Lysti on ollut edelleen, mutta ei läähätä tai teputa eli ei sillä lailla ole kipeän oloinen. Tänään tuli labrat. Haimatulehdus: cPL on yli 2000, kun pitäisi olla alle 400, TLI yli 50, amylaasi 5623 (<1264) ja CRP 35 (<10,7). Lepoa, nestettä, hiilihydraateista ruuan energia. Keitin riisiä seitin kanssa väljässä vedessä. Se oli iltaruoka. Siklosporiini voi altistaa haimatulehdukselle, mutta on mennyt vuosia ongelmitta. Jatketaan sitä hissun kissun ja toivotaan, että haima rauhoittuu.

Giblillä olen jatkanut esineiden ilmaisujen harjoittelua.

Ei kommentteja: