tiistai 16. helmikuuta 2021

51 047 - 95 - 27 - 720 ja jumppaa ja fysioterapiaa

Eilen jumppasin Giblin: ristikkäisten jalkojen nostot, punnerrukset takajalat sängyllä, etujalat vadin päällä, kyykyt sängyn päälle, vatiin menot ja asentojen vaihdot ja tassujen antamiset jumppapallon päällä. Lysti sai venyttää rintarankaa alaspäin jumppapallon päällä.

Täksi päiväksi olin varannut fysioterapiat:

Liikkeessä Lystin takaraajojen liike oli ft:n silmin vähän jäykkää, ei ojentanut jalkoja kunnolla taakse. Asentotunto toimi molemmissa takaraajoissa normaalisti. Oikean olkanivelen ojennusta Lysti jännitti vastaan, koukistus meni hyvin. Vasemman takaraajan koukistusrefleksiä ei tullut, oikeassa tuli. Patellarefleksit normaalit. Suositeltiin selän venytyksiä aiemmin ohjein (kyljet, kumarrus), myös jumpata saa (eli lisään repertuaaria takaisin). Lystin selkää käsiteltiin kevyesti ja sai akupunktiota. Sitä voisi jatkaa 1 kk välein. Keskusteltiin liikunnasta, vapaana liikkuminen parasta. Keskusteltiin myös siitä, mitkä ovat hälytysoireet. Ne samat, milloin ihmisten selkä leikattaisiin. 


Siellä ne neulat on.

Gibli sai lyhyemmän käsittelyn, koska oli vain lievää kireyttä ja jäykkyyttä keskiselän alueella, agilitykoirille tyypillisellä alueella. Gibli sai laseria, lihasten manuaalisen käsittelyn ja rangan kevyen mobilisoinnin, millä jousto palautui eikä kireyksiä enää tuntunut. Uusi aika tarpeen mukaan.

Ei kommentteja: