maanantai 28. kesäkuuta 2021

94 596 - 28 - 5 - 969 - Ja koirien nostelua - jopa haaste?!

No jatketaanpa sen jännittämistä, kuinka hyvin futistuliainen leviää.

Ja sitten tärkeää koira-asiaa:

Olen kolmesti kantanut koirani metsästä autolle. 

  1. Lysti satutti alaleukansa noin 4 kk ikäisenä metsässä. Siihen tuli iso ja syvä palkeenkieli ja valtimovuoto. Onneksi auto ei ollut kaukana, mutta matka tuntui pitkältä.
  2. Gibli loukkasi metsässä anturansa kuukausi sitten. Siihen tuli hyvä palkeenkieli. Oli selvää, että sellaista pakettia jalkaan ei saanut talouspaperista ja kasvomaskista, että olisi kestänyt autolle koiran itsensä liikkuessa. Kannoin Giblin autolle helteessä edessäni käsivarsillani ryteikköistä metsäkoneen jälkeä pitkin. Huilasin noin kolmeen otteeseen, koska voimani vaan uupuivat. Lisäksi pelkäsin kompastuvani tai astuvani kyyn päälle. Näkyvyys 20-kiloisen koiran yli on huono.
  3. Lysti uuvahti metsässä ja kannoin sitä autolle monta sataa metriä. Tyyli oli sama ikävän tuttu - käsivarsilla edessä.
Niinpä eilen Gibli sai iltaruokansa niin, että opetin sitä samalla olemaan kantoasennossa niskassani. Päätin palkata kaikesta. Videolla on noin joka 3. otto, koska kameran sijoittelu takanani oli huono. Tänään tein saman Lystille. Lystin tiesin etukäteen "ihastuvan" ajatuksesta ja murisevan, vaikka tekisin mitä. Toisaalta Lystin murina on minulle tuttua ja luulen, etten saa sitä ikinä nostoissa murisemattomaksi. Se ei niistä tykkää ja saa minun puolestani ilmaista tyytymättömyytensä, silti se antaa kilttinä minun tarvittaessa nostaa. Mutta minä en siihen kuole eikä Lystikään ja tämä on nyt vaan opeteltava. Opetelkaa tekin!

Ei kommentteja: