lauantai 13. elokuuta 2022

Kisat

Tällä kertaa oltiin Arto Laitisen radoilla.

1. hyppäri oli helpon näköinen... Gibli tiputti toisen tai kolmannen riman, sitten ohjasin yhden hypyn ohi, myöhemminkin tuli sählinkiä. Varma hylkäys.

2. agilityradalla päätin sitten ottaa puomin varmasti, kun on se alastulo ollut vähän niin ja näin. Gibli hidasteli kontaktin yläpuolella ja odottelin vähän aikaa. Tätä paikkaa pitää nyt ihan treeneillä vahvistaa. Lisäksi alussa koira yllättäen kiepsahti hypyltä 180 asteen käännöksen siivekkeen kiertäen eikä ristiin, kuten olin kuvitellut. Sieltä kisakaverini sitten ongin. Hienosti Gibli haki keppien sulkukulman, vaikka oli pakko ohjata "ulkopuolelta". Vielä loppuun olin kaavaillut valssin, mutta ohjasinkin takana leikaten. Nollalla tultiin maaliin ja voitettiin yllättäen koko rata. 4,54 m/s oli etenemä. Nopeimmalle vitoselle hävittiin 2,54 sekuntia. En tiedä, oliko vitosen syynä juoksupuomin huono osuma, mutta kyllähän se vähän väärältä tuntuu, että niillä "viedään pisteitä".

3. hyppyradalla Giblikki teki taas nollan. Nyt oli viides. Kärki oli aika tiukka, jäätiin voittajalle 0,85 sekuntia. Nopeimmalle vitoselle hävittiin 1,74 sekuntia. Jälkikäteen ajatellen olisin voinut kirittää Gibliä kepeillä, mutta halusin ohjata ne testimielessä kauempaa. Tällöin Giblin pujotteluasento nousee edestä ylös. Pari isompaa kaarrosta tuli myös. Peräti kolmeen kohtaan tein persjätön, mitkä olivat sopivan väljiä livestreamistakin katsottuna. Gibli ei myöskään hakenut putkea takaakiertohypyn takaa. Niin, ohjasin sen viskillä.

(c) Yasmin Eklund

Lämmintä oli aamulla 20 astetta, lähtiessä jo 25 auton mittarin mukaan. Onneksi parkkipaikka oli varjossa ja siellä tuulikin. Hiekkakentällä kyllä kuumotti. Olin kastellut kisakaverini kotona ja pidin märkää loimea yllä. Bonuksena Gibli jäähdyttää itseään nurmikolla. Gibli jäähtyi yllättävän hyvin starttien välissä. Jos läähätys ei olisi asettunut, olisin jättänyt viimeisimmän startin menemättä. 

(c) Yasmin Eklund

(c) Yasmin Eklund

Tulosten perusteella tämä meidän rento testauslinja näyttää tepsivän. Eli saldo tänään tuplanolla, sij. 1. ja 5. Viikon kokonaissaldo on 6 nollaa, mikä on aika paljon. Kiitos Gibli.

***

Niin ja eilisiltana käytin Giblin eläinlääkärissä. Paino oli 23,2 kg, yllättävän paljon. Ei Gibli pullerolta näytä, mutta ehkä kylkiluiden pitäisi kuultaa enemmän? Näytin eläinlääkärille 2 pientä ihopattia, joista toista toukokuinen ortopedi kehotti seuraamaan. Minusta se tuntui samanlaiselta finniltä/talipatilta, mitä Giblille tulee (ja myös menee) muutenkin. Ohutneulanäytteiden perusteella ovat talipatteja, vielä tulee mikroskopoitu varmistus). Mutta eipä nyt näillä näkymin noiden takia tarvitse koiraa leikkuuttaa. Se tassun sunnuntainen vuotamaton haava umpeutui nopeasti. Epäilen sen tulleen ison muurahaisen puremasta, mikä piti aiemmin ihan kiskoa irti hätääntyneen Giblin tassusta.

Ei kommentteja: