lauantai 11. maaliskuuta 2023

Ennätyskisapäivä

Kauhistus soikoon! En viime sunnuntaina osannut päättää, mihin kisoihin osallistua. Ensin klikkasin kisat, jossa kisapaikka oli lähempänä ja tuomari mieluinen. Sitten luin, että kilpailut pidetään kahdella kentällä yhtä aikaa ja toisella kentällä kilpailisivat pienemmät koirat. Kun luvattiin pakkasta, tajusin, että koira pitää lämmitellä ulkona, sisälle ei mahtuisi häkkien ja koirapaljouden vuoksi. Tämän vuoksi klikkasin ne kauempana olevat kisat, minkä hallissa mahtuisi jotenkin lämmittelemään. 

Lähdin sitten aamulla sinne kauemmalle kisapaikalle. Tuomarina oli Kangas, mutta oikeasti harjoittelija Kajander teki kaksi ekaa rataa. Pakkasta oli yli 10 astetta, joten onnittelin itseäni kaksoisklikkauksesta. 

1. agilityradalla *KLIK* Gibli teki virheen puomilla, keinulla ja aivan lopuksi tiputti riman takaakiertohypyllä. Gibli oli 6. 15 vp:llä ja 0,54 sek hitaampi kuin voittaja. Tuli yksi nollatulos. 

2. hyppyradalla tuli 5 vp, Gibli tiputti toisen hypyn riman, jolloin itse hoksasin, että lähdössä liian selkeästä ohjaussuunnitelmasta puuttui 3. hyppy. *KLIK* Siitä tulikin lenkkiä. 3. viimeisin hyppy käännyttiin väärään suuntaan. Ehdin vilkaista livestreamilta suorituksemme ja ajattelin, että minun pitää oikeasti, ihan oikeasti toiminnallisesti alkaa kääntää Gibliä silloin, kun on käännöshyppy.

3. hyppyradalla *KLIK* oli minun makuun  hankalia linjoja ja yhden hypyn imaisinkin Giblin hyppäämään väärään suuntaan, kun yritin ehtiä persjättöön. Hylkäys siitä siis. 

Sitten kotia. Olin etukäteen ajatellut, että perun ne toiset kisat, mutta peruinkin vain hyppärin. Levättiin kotona vähän aikaa ja jatkettiin Muotkan agilityradoille. Tavoitteeni oli vain tehdä kontaktit hyvin. Ynnäsin mielessäni, paljonko tällainen kisapäivä väsyttää Gibliä verrattuna ohjattuun treenituntiin. Aktiivista agilitya tulee 5 x 40 sekuntia, mutta tottahan toki päälle tulee lämmittelyt, jäähdyttelyt ja autossa odottelu. 

1. agilityradalla oli mahdollisuus leijeröidä kepit ja olisinkin niin tehnyt, jos se olisi tuottanut hyötyä, mutta minusta ei tuottanut. Seuraava hyppy olisi ollut hankalampi ohjata niin. Gibli ottikin yllättäen kaikki kontaktit hyvin ja tultiin nollalla maaliin. Sijoitus 4. ja kärkeen 3,5 sekuntia. *KLIK*

2. agilityradalla oli myös keppien leijeröintimahdollisuus, mutta nytkään minusta siitä ei tullut etua. Keskityin taas kontakteihin ja taas Gibli teki nollan. Sijoitus 5. ja kärkeen 3,5 sekuntia. *KLIK*

ireneerling.kuvat.fi

Kotiin tultua laitoin saunan päälle. Saunoimme Giblin kanssa. Jäin pohtimaan juoksupuomia. 

Ei kommentteja: