perjantai 8. syyskuuta 2023

Huili, treeni, pikkujumpat

Keskiviikkona huilattiin. Kävin poskiontelopunktiossa.

Torstaina käytiin Savikon treenissä. Ohjeet: Ohjaa sisäkurvin puolelta, jos ehdit. Käytä persjättöjä. Opeta in-in. Gibli oli hieno. 

Illalla pikkujumpat (tarkoittaa 3 toistoa 2 sarjaa eli kestoltaan hyvin lyhyitä juttuja): pohkeenväistöt (tämä tuli ennen treeniä lämmittelynä), takamus koholla istumasta seisomaan ja seisoen tasapainoharjoitukset päätä liikuttamalla.

Tänään kentällä hyppytekniikkana 5 hypyn perussarja 20 cm rimoilla x 3 ja set point x 4 (rima 30-40-45-30). Agilityharjoituksena eilisen in-in omana sovelluksena kahdella hypyllä x 2 toiseen suuntaan ja x 1 toiseen suuntaan, koska sujui heti. Päivällä kävimme metsässä ja söimme samalla puolukoita. Illalla pikkujumppana siirtymät, etuosaympärikäännökset ja etujalkojen sivuaskeleet. Sitten venyttelyt.

On ollut aikamoista huomata, että Gibli ei ole aiemmin osannut peruuttaa. Siis on Gibli liikkunut taaksepäin, mutta lähinnä istuen/loikkimalla, ei takajalkojen liikettä eriyttäen. En ole edes tullut ajatelleeksi, että siinä olisi jotakin väärää. Nyt 3 päivässä koira on hoksannut jutun juonen. Gibli ei ole osannut myöskään tehdä "pohkeenväistöä" toiseen suuntaan. Tosin nyt ensimmäistä kertaa kokeilinkaan koko juttua. Toiseen suuntaan koira askelsi luonnostaan, toista puolta jouduin opettamaan ihan alusta kyljestä kevyesti työntäen. Sen aloitin kolmisen viikkoa sitten, nyt alkaa olla aika symmetristä. Lisäksi etujalkojen sivusteppaukset ovat olleet toispuoleisia, toiselle puolelle luontevampia. Nyt nämä sivusteppaukset sujuvat symmetrisen näköisesti. - Ja minä kun luulin ymmärtäneeni näistä jutuista jotakin. Mielenkiinnolla odotan, näkyykö jumpat ja kropanhallinnan kehittyminen jatkossa esim. pujottelussa. 

Kuva SM-finaalista, (c) Essi Rahikainen

Ei kommentteja: