perjantai 29. maaliskuuta 2024

Gamblersit ja snookerit

Alotin viime vuonna kisata Giblin kanssa snooker-ratoja, joissa noustiin 2. luokkaan. Gamblereita kokeilin vain SM-kisoissa, joista ei saanut nousutuloksia eli olemme aivan alokasluokassa gamblereissa.

Nyt ilmoitin Giblin kahdelle ykkösluokan gambler-radalle ja kahdelle kakkosluokan snooker-radalle. Lähtö oli aikainen ja nukuin jälleen pätkissä (lonkka), mikä ei edesauta aivojen toimintaa lainkaan. Päivä venyi ajomatkoineen 13-tuntiseksi. Radat tulivat torstai-iltana niin myöhään nettiin, etten ehtinyt niitä katsoa lainkaan kuin vasta kisapaikalla. Ratojen suunnittelu oli jotensakin haastavaa ja yhden rataantutustumisen jälkeen huomasin, että olin jättänyt tutustumatta loppuosuuteen. 

Molemmissa pelilajeissa alkuosuudessa pitää kerätä mahdollisimman paljon pisteitä. Yksinkertaistettuna gamblereissa esteet voivat olla mitä vain, snookerissa joka toisen esteen pitää olla punainen este. Monet piste-esteet ovat estesarjoja, tyyliin 6a ja 6b. Loppuosalle pääsee gamblerissa vasta tietyn ajan jälkeen, snookerissa sitten, kun on valmis. 

1. gambler-rata on tässä. Sain treenata Giblin kanssa A:nkin. Eestaas-suoritukset eivät olleet tällä radalla kiellettyjä (joillakin radoilla on). A:n kohdalla soi summeri, jolloin piti rientää loppuosuuden alkuun. Loppuosuuden täytyi sujua virheettömästi, jotta saa luva:n eli luokanvaihtoon oikeuttavan tuloksen. Tämä rata meni suht suunnitellusti. Tulimme 3./14 ja saimme luokanvaihtoon oikeuttavan tuloksen.

2. gambler-rata on tässä. Siinä päätin rataantutustumisen jälkeen ottaa sittenkin keinun mukaan. Tämä vei enemmän aikaa kuin olin kaavaillut, joten loppusummeri soi aikaisemmin kuin olin suunnitellut. Lopussa olisi ollut mahdollista saada ekstrapisteitä ohjaamalla viivan takaa, mutta en riskeerannut, koska ahnehdin luvaa. Giblillä osui tassu pituuden palikkaan, joka ei onneksi kaatunut, joten saimme luvan. Sijoitus oli 7./15.

Sitten oli taukoa, jonka vietin enimmäkseen autossa leväten.

1. kakkosluokan snooker-radalla heti 7 pisteen kuvion jälkeen en saanut ohjattua Gibliä oikealle esteelle, mistä tuli kutsu maaliin. Rata on tässä. Sijoitus jumbo 11./11.

2. kakkosluokan snooker-radalla Gibli hyppäsi juuri ennen loppuosuuden alkua yhden hypyn kahteen kertaan, kun ohjasin väärin, joten se siitä sitten. Muuten oli sujuvaa. Summeri oli erilainen kuin luulin, joten jatkoin turhaan rataa jonkin aikaa. Rata on tässä. Tulimme sijalle 7./11.

Kotiin ajellessa mietin, että lajissa on vaarallisetkin piirteensä, jos/kun ei osaa katsoa koiran linjoja. Tunnelma kisoissa oli kiva. Jatkan näitä aika ajoin - ei kisoja usein olekaan. Gamblerseissa tarvitaan siis yksi luva vielä ennen siirtymistä kakkosluokkaan. Snookereissa jatkamme kakkosissa.

Ei kommentteja: