lauantai 20. huhtikuuta 2024

Melkoranta, hyvää iltaa

"Olen tässä pitänyt vähän taukoa, kun lähdin Jaskan kanssa reissuun. Reppureissuun. No oikeasti meillä oli sellaiset rullattavat Tallinnan laiva -laukut. Ja tiedättehän - miehen on mentävä, kun miehen on mentävä. Kamel buutsit alle ja sillai. Jaskalta loppui rahat, joten reissu pitkittyi, kun piti tienata rahaa lentolippuihin. Kun ei muuta keksitty, pistettiin polkupyörän perään vaunu ja poljettiin vuorotellen. Siinä ei nopeasti rikastu, joten tehtiin vähän laulukeikkaa... Laulettiin niin paljon, että joka illan jälkeen baarin omistaja sanoi, että nyt riitti ja ohjasi seuraavaan baariin. Ai pitää selostaa vai...? Ihmeen niuho meininki täällä Suomessa. 

Mutta siellähän se Gibli ja ohjaajansa jo asettuvatkin lähtöön. Täällä on kova meno, 90-luvun musiikki pistää lahkeet vipattamaan, varsinkin tällaisella karvaisella setämiehellä. Kröhöö, hähhähhää!!! Mikkilä on tehnyt aika mainion näköisiä ratoja, voisin minäkin mennä tuonne kirmaamaan, kun saisin vaan kropan taas sporttiseen kuntoon. 

Gibli jää kauas lähtöön ja ohjastajansa ottaa etumatkaa. Ja voi hyvän tähden, heti eka hyppy eli rengas rikki. Siinä kartturi käännähti niin äkisti, että koirakin hämmästyi. Siitä jatketaan putkeen, noin, ja siivekkeen ympäri ulkokautta ohjaten, ja pituudelle ja putkeen. Nyt on ohjastajalla kiire. Muuri ja hyppy pitkittäin ja taas ulkokautta siivekkeen ympäri. Ja vauhdilla seuraava hyppy ja sinne ohjaaja valssaa, kun haluaa peittää putken suun. Ja kepit. Gibli kuulemma kisoissa herkästi hyytyy miettimään, että joka toinenko näitä mennään vai mitenkä, mutta nyt ei kysele. Ja sieltä taas hyppy ja putkeen ja ohjastaja juoksee, mitä kintuista lähtee seuraavaan kohtaan ja valssaa, pikkuisen myöhässä. Kaarroksesta huolimatta Gibli ei imeydy ansaputkeen, vaan tulee nätisti takaakiertoon ja ohjaaja tekee persjätön ja Gibli vähän kaartaa ja nyt on enää putki ja maalihyppy näinnn. 5 virhepistettä ja toiseksi nopein aika, 9 sadasosaa hitaampi kuin nopein koira. Tällä tuloksella toiseksi. Koira saa hyvät kehut. Katsotaan tästä ruudulta vielä uudelleen, video on tässä."

"Ja taas patistavat puhumaan, kesken mokkapalan syönnin. Tarjoaisivat samppakaljaa, niin tunnelma rentoutuisi. Ja siellä sitä Gibliä asetellaan lähtöön. Koira lähtee eka hypylle kohti yleisöä, ohjaaja on valssaamassa, mutta näyttääkin tekevän persjätön. Hyppy poispäin ja seuraavalle, mistä 180 asteen käännös. Gibli tulee vinossa puomille, mutta pysyy kontaktilla hienosti. Alastulokontakti on hyvä. Siitä takaakiertohypylle ja putkeen, joka menee puomin ali. Ohjaaja jatkaa matkaa, koira ottaa okserin ja viskileikkauksella kohti seuraavaa hyppyä, mistä putkeen puomin  alle ja hypyn ohi kepeille. Ja sinne uppoaa pujottelemaan Gibli! Ohjaaja leijeröi hypyn ja juoksee edellä. Giblille hyppy pitkittäin ja A:lle, miltä tiukka ohjaus sivulla olevalle hypylle, koska edessä häämöttää putki. Koira on kuulolla, ottaa hypyn, ja siitä oikeaa reittiä putkeen ja putkeen ja keinulle. Keinu hyvä, vielä hyppy, hyppy ja hyppy ja maaliin ja se on nollatulos! Alle 2 sekuntia kärjestä, vaikka koiralla on periaatteessa pysäytyskontakti. Tässä on vielä video radasta."

"Nyt kun on palkinnot jaettu, menen jututtamaan ohjaajaa autolle. 

- No miltä tuntuu?

- Eka radan jälkeen ajattelin, että ei voi olla totta. Että miten aina tulee jotakin. Mutta meno oli kuitenkin rentoa ja hyvää ja jotenkin oli vahva olo sen jälkeen. Että oltiin kuitenkin toisia, vaikka oli kovia nimiä lähtölistalla. Tämän toisen radan jälkeen tuntuu, että jalat eivät maata tavoita. Oli tosi hienoa mennä!

- Mitäs nyt on suunnitelmissa?

- Maanantaina on Giblin fysioterapia. Ensi viikonloppuna on sitten isot kisat, joissa pyritään tekemään oman tasoinen tulos. Jos saisin pienet virheeni kitkettyä pois, joita olen tehnyt koko alkuvuoden.

- Onko toivekappaletta?

- Totta kai! Vaikka vanhaa Kissiä."

Ei kommentteja: