torstai 27. kesäkuuta 2024

Tupla-SERT-Gibli

Olimme games-kisoissa. Tuomarina oli Ville Liukka. Helle mietitytti. Klo 18 auton sisämittari näytti 30 astetta, klo 21 jälkeen "enää" 25 astetta. Päätin lähteä pois, jos Giblillä on liian tukalaa. Olen keskeyttänyt kisoja ennenkin, joten se ei ole ongelma. Nyt auttoi kisojen ajankohta, ilta viileni koko ajan. Mukana oli kasteltu froteeloimi ja lisää vettä koiran kastelua varten. Onneksi tuuli ja pääsin varjoon hallin taakse. Eka radan jälkeen Gibli läähätti, mutta ei voimakkaasti. Opettelin toista rataa niin, että Gibli sai kelliä ruohikossa. Toisen radan jälkeen kastelin Giblin, jolla läähätys vaimeni nopeasti. Kolmannen radan jälkeen kastelin Giblin uudelleen, mutta sitten oli jo niin viileää, ettei tuntunut enää kuumalta. Ennen kisoja, eli aamulla ja päivällä juotin Gibliä paljon. Kisojen aikana juotin myös reippaasti. Ajattelin, että parempi vaihtoehto on hölskyvä maha kuin nestehukka. Kisojen jälkeen Gibli joi reilun litran autolla. Gibli tykkää kauramaidosta niin paljon, että juo ihan vaan maun vuoksi. Mutta hyvä, että maistuu. Kauramaito on meille oikeasti kätevä kisajuoma. Säilyy lämpimässäkin ja saa valita eri energia-/rasvavaihtoehtoja.

Valmistauduin kisoihin käymällä eilen päivystyksessä. Kampaajan pyyhe osui vahingossa silmääni. Silmääni koski sen verran ja auton ilmastointi ja tuuli kirveli, joten pakko oli käydä katsotuttamassa, onko silmän pinnassa millainen runtu. Onneksi ei ollut, joten kisoja ei tarvinnut perua. Kostutusgeelejä kuuluu käyttää.

Kisaradat tulivat puoli tuntia ennen kuin lähdin kotoa ajamaan. Etua on heillä, jotka asuvat lähellä kisapaikkaa tai joilla on kuski. Tein pikasuunnitelmat, jotta on jotakin pohjaa, miltä lähteä rataantutustumiseen. Piti nyt kiinnittää huomiota enemmän pisteiden hankkimiseen kuin alemmissa luokissa. 

Eka rata oli gambler ja siinä meni pasmat sekaisin jo heti alussa, kun Gibli menikin putkesta putkeen enkä saanut käännettyä sinne, minne piti. Sitten pituuden kalikka kaatui, joten pituudelle ei kannattanut mennä uudelleen, kuten olin kaavaillut. Loppu-gamble epäonnistui myös. Nauratti, kun kaksin käsin yritin Gibliä työntää hypyn yli viivan takaa.

Toinen rata oli myös gambleria. Rataantutustumisessa olin vaihtaa alkuperäistä suunnitelmaa, mutta en sitten vaihtanutkaan. Itse rata meni suunnitelmien mukaisesti. En ole varma, saimmeko jokaiselta A:lta pisteitä. Loppu-gamblessa en uskaltanut riskeerata. Tarjolla olisi ollut lisähypyn avulla 10 pistettä, mutta kun Gibli ei ole nykyään enää rimavarma, pelasin varman päälle. Se kannatti, koska voitimme ja saimme Gambler-SERTin. (Itselle muistiin, 13 estettä, sis. puomin, 30 sekunnissa.)

Kolmas rata oli snookeria. 22 esteen kohdalla soi summeri. Sitä ennen olin saanut Giblin kaksi kertaa ansahypyn ohi. Summerin soidessa olimme radan loppuosan 7 pisteen toiseksi viimeisimmällä esteellä eli puomilla. Puomi kuuluikin suunnittelemaani rataan 3 x. Tälläkin radalla voitimme ja saimme Snooker-SERTin. 


Kotiin ajellessa mietin, miten hienoja on tällaiset lämpimät ja valoisat kesäillat. Tämä on lähtiessä otettu kuva lämmittely- ja jäähdyttelyalueesta.


Tämä kappale kuulostaa hienolta tällaiselta reissulta kohti kotia motaria ajaessa: 

Ei kommentteja: