tiistai 1. maaliskuuta 2011

Jos minut käynnistät...

Pakkasta on 4 astetta ja taivas täysin harmaa. Luvattu puolipilvinen ilma olisi vienyt jäälle, mutta harmaus ohjasi agilityhallille. Hallilla oli A, kepit ja keinu paikoillaan. Lisäsimme pari hyppyä.

Ensin Lysti sai pujotella narulelun houkuttelemana. Lapsi Poika piti lelua keppien päässä, heilutti sitä aluksi, jotta Lysti näki minne tähdätä. Ensin Lysti juoksi keppien ohi suoraan pojan luo, sitten sujahti keppien toisesta välistä sisään ja seuraavalla kerralla oikaisi viimeisen keppivälin. Onneksi oli poika lelua pitämässä, jotta koira jäi ilman palkintoa. Seuraavilla kahdella toistolla Lysti pujotteli hienosti ja tarkasti. Kun vietti nousee ja tulee häiriötä, pujottelu kärsii selvästi. Lissee reeniä!

Sitten siirryttiin keinun kimppuun samalla taktiikalla. Tuttu stoppi tuli keinun käännöskohdassa ja vasta keinun kolahdettua jatkui meno. Päädyin totuttamaan Lystiä keinun liikkeeseen. Se sai niellä ruokaa keinun keskikohdalla samaan aikaan kun pidin sitä varmuudeksi kaulapannasta ja lapsi huushollimme nuorisoedustaja heilutti keinua ylös ja alas. Lysti painui vähän matalammaksi mutta lähinnä saadakseen broileria paremmin. Näytti ettei se ahneuksissaan edes huomannut alustan heilutusta. Tämä hyrskytys tehtiin kahdesti. Lopuksi se sai kavuta keinun normaalisti narupalkalla, himmasi kyllä, mutta ehkä optimistisesti ajateltuna vähemmän kuin aluksi. Otan nämä heilutukset vakio-ohjelmaan, koska se ei sitä säiky. Ehkä siitä on jotakin hyötyä? Ainakin keinun päällinen tulee tutummaksi.


Ratapätkällä A:n kontaktit olivat hyvät, mutta en päässyt erkanemaan Lystistä kuin metrin päähän. Tämä juttu on ottanut takapakkia s-lomani aikana. 1. radalla liikuin kepit Lystin vierellä ja ohjasin takaakiertoon hypyn etupuolelta. Tämä ja "väliintyöntö" sujuivat upeasti. :D

2. radalla Lystin piti pujotella yksin, sillä jäin hyppyjen toiselle puolelle. Koira oli epävarma ja hidas. Uusinnassa otin pelkän pujottelun leijeröiden ja palkka lensi pujottelun valmistuttua. 3.:lla teetin takaakierron pakkovalssilla esteen takaa, hyvin meni välistävetoa myöten. Neljännessä versiossa hypättiin este nro 4 slalomina. Lysti kulki kuin ajatus tämänkin kuvion.

Pitää ihan laskea, paljonko niitä pujotteluita tuli: 6 onnistunutta ja 3 epäonnistunutta, enemmän kuin normaalisti.

Yksi kappale vielä loppuun. Jos joskus soitan agility-kisoissa musiikkia, tämä raikaa kentällä:  *KLIK* (Rolling Stones: "Start me up")

Ei kommentteja: